Connect with us

Grand Slam of Darts

Klaasen en Zuydwijk missen Grand Slam of Darts op een haartje

Jelle Klaasen

Jelle Klaasen zal de hoogst genoteerde speler op de wereldranglijst zijn die ontbreekt op de Grand Slam of Darts. Vorige week verloor The Cobra al de finale van de tiende European Tour, waardor hij naar het kwalificatietoernooi moest. De nummer negen van de wereld haalde daarop de finaleronde, maar opnieuw ging het mis.

Finaleronde gaat mis

Op een slopend lange dag streden zo’n honderdvijftig darters voor acht plaatsen op het televisietoernooi in Wolverhampton. Klaasen haalde overtuigend de finaleronde, maar daarin liet hij zich verrassen door Darren Webster met 2-5. Mike Zuydwijk haalde eveneens de finaleronde, om te verliezen van Ted Evetts. Zo hebben er geen extra Nederlanders zich geplaatst en zullen alleen Michel van Gerwen, Raymond van Barneveld, Benito van de Pas en van de BDO Danny Noppert van de partij zijn.

Meer grote namen ontbreken

Wel wist een Belg zich te plaatsen. Dimitri van den Bergh vloog door het veld heen en had in de finale geen enkele moeite met Michael Mansell (5-0). Zijn landgenoot Kim Huybrechts was ook goed op weg, maar verloor in de finale met 5-4 van Brendan Dolan. De andere tickets werden gewonnen door Robert Thornton, Chris Dobey, James Wilson en Nathan Derry. Zodoende ontbreken er diverse grote namen. Uit de top-10 is dat net zoals Klaasen de huidige nummer tien Michael Smith en daarnaast onder andere Stephen Bunting, Vincent van der Voort, Terry Jenkins, Mervyn King en Mark Webster.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018