Connect with us

Grand Slam of Darts

Lewis derde slachtoffer van Van de Pas

Benito van de Pas

Benito van de Pas heeft zijn groep op de Grand Slam of Darts met drie zeges weten af te sluiten. Big Ben was in Wolverhampton met 5-2 te sterk voor voor Adrian Lewis, nadat Chris Dobey en Scott Mitchell er ook al aan moesten geloven.

Lewis heeft geen geluk

Lewis treft het deze week niet. Scott Mitchell speelde zijn beste partij ooit op een televisiepodium en vervolgens was een gemiddelde van 108 per beurt niet voldoende om te winnen van Chris Dobey. Ook Van de Pas begon fabelachtig tegen de tweevoudig wereldkampioen met een 180’er voor de break en een 15-darter in zijn eigen leg. Lewis deed iets terug met finishes van 76 en 80, maar tussendoor won Van de Pas opnieuw zijn eigen leg: 2-3.

Groepswinst voor Big Ben

Zo stond Lewis alweer op een gemiddelde van ruim 106 per beurt, maar moest hij toekijken hoe Big Ben er 2-4 van maakte. De 180’er van Jackpot werd gecounterd door een 60-finish voor de 14-darter. Het knakte Lewis zichtbaar. Zuchtend gooide hij scores van 60, 24, 60 en 45, waardoor Van de Pas opnieuw een klinkende zege kon bijschrijven. Hij wint groep H en zal gaan spelen tegen nummer twee uit groep G, James Wilson of Jamie Hughes. Mocht James Wade ruim verliezen van Dave Chisnall zou ook The Machine nog tweede in plaats van eerste kunnen worden.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018