Connect with us

Grand Slam of Darts

Noppert en Adams plaats zich via BDO-ranking voor Grand Slam

Martin Adams Grand Slam of Darts 2015

Danny Noppert heeft zich na Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld als derde Nederlander verzekerd van plaatsing voor de Grand Slam of Darts. Op het televisietoernooi waar de PDC en de BDO elkaar ontmoeten zijn acht plaatsen ingeruimd voor spelers van de BDO. Noppert wist zich via de BDO-ranking te verzekeren.

Nieuwe opzet van kwalificatie

Vier darters werden eerder al aangekondigd vanuit de BDO. De finalisten van Lakeside (Scott Waites en Jeff Smith) kregen een uitnodiging, net zoals World Tropy-winnaar Darryl Fitton en World Master Glen Durrant. Vorig jaar werd er gekozen om twee kwalificatietoernooien te houden voor de vier andere plaatsen. Het zorgde ervoor dat Andy Fordham zich zeer verrassend wist te plaatsen, maar dit jaar is er gekozen om te kijken naar het hele jaar. De vier hoogste genoteerde nog niet geplaatste spelers op de BDO Ranking kregen een uitnodiging.

Adams keert terug in Wolverhampton

Daarbij was Noppert al lange tijd in beeld om zich te plaatsen, want met name in de eerste maanden van het jaar was hij uitmuntend met onder meer een finaleplaats op de Dutch Open. Hij mag zich in Wolverhampton melden, net zoals Scott Mitchell, Jamie Hughes en Martin Adams. Mitchell en Adams waren vorig jaar voor het eerst van de partij. Voor Adams was dat na jaren van weigeren en achteraf bekende hij toch wel spijt te hebben gehad. Het was hem op een PDC-toernooi prima bevallen. Dat Wolfie komende maand in november zal spelen is extra bijzonder, omdat deze week bekend werd dat hij wordt behandeld aan prostaatkanker. Ondanks de behandelingen wil hij gewoon door blijven spelen.

Lees ook: Negen PDC-spelers zijn zeker van Grand Slam of Darts

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018