full screen background image

Noppert en Van Barneveld geplaatst voor Grand Slam of Darts

Danny Noppert en Raymond van Barneveld hebben zich verzekerd van deelname aan de Grand Slam of Darts 2017. Barney plaatste zich afgelopen weekend via de PDC World Cup of Darts, terwijl Noppert als finalist van Lakeside nu de definitieve uitnodiging heeft ontvangen. Michael van Gerwen was als titelverdediger al zeker van deelname, Berry van Peer maakt als WK-finalist bij de jeugd eveneens kans op plaatsing.

Acht speler van de BDO

In totaal doen er 32 spelers mee in Wolverhampton. In november zijn er dan 24 spelers van de PDC, 16 direct geplaatst plus acht spelers via het kwalificatietoernooi, aanwezig De PDC nodigt jaarlijks acht spelers uit van de BDO. Dit zijn de drie winnaars van de televisietoernooien, de finalist van Lakeside en de vier hoogst geplaatste spelers op de BDO Ranking. Glen Durrant won zowel Lakeside als de World Masters, de Australiër Peter Machin was vorige maand verrassend de winnaar van de World Trophy. Zij zijn samen met Noppert uitgenodigd. Doordat Durrant twee plaatsen inneemt, schuift dit ticket door naar nummer vijf op de BDO Ranking. De top-5 op 30 september wordt uitgenodigd, op dit moment worden deze plaatsen ingenomen door Dutch Open-winnaar Mark McGeeney, Jamie Hughes, Scott Mitchell, Ross Montgomery en Dean Reynolds. Wesley Harms staat momenteel één punt achter Reynolds en maakt dus ook nog goede kans om zich te plaatsen.

Barney geplaatst, Webster moet afwachten

De winnaars van de PDC World Cup of Darts kregen eveneens een uitnodiging. Van Gerwen was al zeker, maar Van Barneveld heeft zich nu ook verzekerd van deelname. Mark Webster staat op de voorlopige deelnamelijst, maar hij is afhankelijk van wat er in de rest van het jaar zal gebeuren. De winnaars van televisietoernooien worden tot zestien spelers aangevuld door middel van finalisten van televisietoernooien. Wordt hiermee het aantal van zestien niet bereikt, dan wordt er gekeken naar de winnaars van European Tour-events en vervolgens winnaars van de Players Championships. Om per categorie onderscheid te kunnen maken wordt er gekeken naar de wereldranglijst. Zo zijn Gary Anderson en Dave Chisnall door hun plaats op de ranglijst al zeker van deelname. De rest moet afwachten wat er op de resterende vijf televisietoernooien zal gebeuren (World Matchplay, World Grand Prix, European Championship, Champions League of Darts en World Series of Darts Finals). Hierop zijn in principe nog tien plaatsen te verdienen, waardoor Price, Webster en Van Peer buiten de boot zouden kunnen vallen.

Winnaars televisietoernooien

Michael van Gerwen, Peter Wright,  Raymond van Barneveld, Corey Cadby

Finalisten televisietoernooien

Gary Anderson, Dave Chisnall, Gerwyn Price, Mark Webster, Berry van Peer

Winnaars European Tour

Michael Smith

Winaars Players Championships

Alan Norris, Rob Cross, Simon Whitlock, Adrian Lewis, Daryl Gurney, Joe Cullen

 

Delen: