full screen background image
Daryl Gurney WGP17 Darts PDC

Noppert kan Gurney geen pijn doen

Danny Noppert heeft geen flitsende start kunnen maken op de Grand Slam of Darts. De Nederlander kreeg kansen om legs te pakken, maar sloeg niet toe. Daarop wist Daryl Gurney wel het verschil te maken om met liefst 5-1 te winnen. Noppert zal hierdoor de komende dagen ruim moeten zien te winnen van zowel Mark als Darren Webster.

Nummer vier van de wereld ‘debuteert’

Noppert debuteerde vorig jaar zeer overtuigend met het bereiken van de tweede ronde, waarin hij op het nippertje verloor van Gary Anderson. Vervolgens haalde de Fries de finale van Lakeside, om in dit kalenderjaar relatief weinig te spelen. Wel kondigde hij onlangs aan fulltime aan de slag te gaan als darter. Gurney is opvallend genoeg debutant in Wolverhampton, terwijl hij inmiddels de nummer vier van de wereld is. Met een 110-finish opende de Noord-Ier sterk, voor Noppert gelijk wist te maken met een 180’er en een 80-finish.

Kans op break gemist

Even leek Noppert op weg naar de eerste break. Vanaf 164 vond hij twee triples, alleen bulls-eye ging flink mis. Gurney pakte daarna wel zijn eerste kans. Hij gooide een 180’er en maakte het af vanaf 62 (1-3). De Noord-Ier gooide er een solide 13-darter achteraan in zijn eigen leg, om de eerste matchdart voor een 108-finish te missen. Noppert alleen zelf ook drie pijlen voor de leg en kreeg daardoor een 1-5-nederlaag aan zijn broek.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen: