full screen background image

Noppert komt te laat op stoom tegen uitmuntende Webster

Danny Noppert is nagenoeg uitgeschakeld in de Grand Slam of Darts. De finalist van Lakeside kwam tegen Darren Webster te laat op stoom en werd door de Engelsman, mede door drie finishes van 96, geklopt met 3-5. Webster overlegde daarbij ook nog eens 103,44 per beurt.

Snel grote achterstand

Noppert heeft dit jaar relatief weinig gespeeld en in zijn eerste partij tegen Daryl Gurney ontbrak het ritme nog. Tegen Darren Webster had de Fries ook even nodig om warm te draaien, met name op de dubbels. Hij miste tops voor een 104-finish en kreeg zelf finishes van 96 en 100 om zijn oren voor al een 0-3-achterstand. Twee 180’ers en dubbel-10 bracht Noppert daarop de eerste rebreak.

Drie keer 96 uitgegooid

Ook in de vijfde leg opende Noppie met een maximale score en vond opnieuw dubbel-10 om terug te komen tot 2-3. Scorend bleef hij doorbeuken en stond na negen pijlen alweer op 121. Bulls-eye vond de Lakeside-finalist niet en Webster wist zijn eigen leg te redden met een 96-finish. Het tikje leek Noppert toch snel te verwerken en mocht aanleggen voor zijn eigen leg. Vanaf 96 vond hij tops niet en dat gaf Webster voor de derde keer deze partij om ook aan te leggen vanaf 96. Via single-20, dubbel-18 en tops maakte The Demolition Man de hattrick compleet en pakte de zege met een gemiddelde van 103,44 per beurt.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen: