Connect with us

Grand Slam of Darts

Noppert op het nippertje onderuit tegen Anderson

Danny Noppert heeft Gary Anderson tot het uiterste gedreven op de Grand Slam of Darts. Na een 4-6-voorsprong en een 9-6-achterstand liep het naar een allesbeslissende leg. Daarin was Anderson bij de les en gooide een 180’er en een 100-finish voor de zege.

Geen dubbel gemist

In de eerste sessie liet Noppert direct zien niet onder de indruk te zijn van de tweevoudig wereldkampioen en gooide er direct een 180’er uit, gevolgd door een 88-finish voor 1-1. In de vijfde leg zette hij voor het eerst druk, maar Anderson pakte tops voor 3-2. Uit de onderbreking wist de Fries pas echt te versnellen. Het werd met een tiendarter gelijk, gevolgd door een 164-finish voor de break. Tops was goed voor 3-5, om de pauze in te gaan met een 180’er en tops. Daarmee was het 4-6 en had Noppert nog geen dart gemist op een dubbel.

Toch nog een comeback

Opnieuw opende de BDO’er, die zijn debuut op Lakeside pas in januari gaat maken, met een 180’er, om de kans vanaf 82 nu wel te verknoeien. Anderson gooide 68 uit, maar kon in de leg van de Nederlander nu wel druk zetten. Hij stond klaar op 8 en zag Noppert vanaf 75 voor het eerst een dubbel missen: 6-6. Anderson gooide twee legs op rij een 180’er en daarmee was de druk opnieuw opgevoerd. Noppert maakte vervolgens vanaf 121 een foutje. Met Anderson op 161 kon hij wegzetten, maar besloot toch toe te werken richting bulls-eye. Zo moest hij terugkomen voor 64 en kreeg opnieuw maar één dart op de dubbel. Tops viel niet en Anderson was gevlogen (9-6). Toch was Noppert nog niet geklopt. Hij hield zijn eigen leg met een 107-finish, om te breken met een 180’er. Zijn eigen leg was in dertien darts afgewerkt, om een allesbeslissende leg af te dwingen. Daarin opende Anderson met een 180’er en maakte het af met een 100-finish.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018