Connect with us

Grand Slam of Darts

Noppert verrast op Grand Slam met zege op Suljovic

Danny Noppert heeft voor de grootste verrassing gezorgd op de eerste middag van de Grand Slam of Darts. De Fries versloeg Mensur Suljovic met uitstekend spel. Dave Chisnall ging van de favorieten ook onderuit, hij werd geklopt door James Wilson. Lakeside-kampioen Scott Waites ging onderuit tegen Robert Thornton.

Gerwyn Price – Dimitri Van den Bergh (B) 4-5

Van de twee debutanten begon Price het meest zenuwachtig op de dubbels. De Welshman miste in de eerste en de vierde leg zijn kans, waardoor Van den Bergh wegvloog naar 1-3. De Belg gooide er een 180’er achteraan, maar kon geen nieuwe break pakken. Datzelfde was het geval in de zesde leg, want Dreammaker hield zijn eigen leg ondanks een maximale score van The Iceman. Van den Bergh liet het liggen om de klus al te klaren vanaf 73. Price haalde opgelucht adem via dubbel-2 en beukte nu wel door om terug te breken. Hij mocht de slotleg beginnen, maar daarin hadden beide darters duidelijk de bibbers. Van den Bergh kreeg uiteindelijk als eerste de kans en vond dubbel-8 voor de zege.

Simon Whitlock – Ted Evetts (C) 5-1

Whitlock heeft een zeer sterke periode achter de rug, maar kreeg vorige week een stevige tik door met liefst 10-0 te verliezen van Michael van Gerwen. Zijn start tegen Ted Evetts was ook moeizaam. De jonge debutant begon sterker en kreeg in de derde leg vier pijlen om te breken. Die liet hij liggen en Whitlock pakte vervolgens na een 180’er wel de break. De Australiër leek bevrijd en knalde achter elkaar nog een 180’er, dubbel-15 en een 177-score er achteraan. Dubel-4 bracht hem vervolgens de 5-1-zege.

Dave Chisnall – James Wilson (G) 2-5

Wilson begon overtuigend met een 82-finish, om daarna scorend in de problemen tegen. Chizzy liep dan ook weg, maar de dubbels bleken een probleem. Hij miste zes pijlen voor de break, om in de twee daaropvolgende legs zijn kansen ook niet te pakken. Wilson keek toe en profiteerde met een 64-finish om al op 1-4 te komen. Chisnall kwam nog wel een leg terug en knalde er twee 180’ers uit. Weer vergooide hij zich op de dubbels en zo won Wilson eenvoudig met 2-5.

Mensur Suljovic – Danny Noppert (F) 3-5

Noppert debuteert op een groot televisietoernooi en wist zijn eigen leg te houden, om de derde met een 180’er te beginnen. Daar kwam ook nog een 177-score overheen, met een 86-finish voor een 11-darter. Suljovic kreeg in de vijfde leg de kans om de eerste break te noteren, bulls-eye vanaf 124 vond hij niet. Zo was het 2-3, met ruim 104 per beurt voor de Nederlander. In de zesde leg zette hij ook voor het eerst druk in de leg van de Oostenrijker en die miste dubbel-7. Zo pakte Noppert de break (2-4) en stond klaar op 40 om het af te maken. Nu viel de finish wel voor Suljovic (104), om wel twee pijlen te missen vanaf 56. Noppert gooide de 78-finish er via tops wel in voor de verrassende zege.

Robert Thornton – Scott Waites (B) 5-3

De regerend Lakeside-kampioen en oud Grand Slam-winnaar begon moeizaam aan de partij, maar had het geluk dat Thornton met name in de derde leg ontzettend veel dubbels miste. Met zijn tweede 180’er kwam The Thorn terug tot 22 en pakte in de vijfde leg de break. Scorend liep hij opnieuw snel weg van Waites, maar weer een beurt aan missers op de dubbels leek een rebreak te realiseren. Waites maakte er echter een potje van vanaf 25, om wel zijn eigen leg te houden met een 92-finish. Thornton klaarde in zijn eigen leg de klus met een 114-finish: 5-3.

Lees ook: Raymond van Barneveld – Nathan Aspinall (F) 5-1

James Wade – Jamie Hughes (G) 5-3

Jamie Hughes werd gisteren voor de tweede keer vader en moest in één keer door naar Wolverhampton. Zijn start was overtuigend, want hij nam een 0-3-voorsprong tegen Wade. Vanaf dat moment werd zijn spel wat minder en kon The Machine juist opschakelen. Met een 14-darter brak hij terug en tops zorgden voor 2-3. Hughes opende de zesde leg nog met een 180’er, om een volle beurt vanaf 40 te missen. Wade won opnieuw twee legs en zag Hughes zich in de achtste leg doorgooien. Zo kon Wade alsnog met 5-3 winnen door vijf legs op rij te pakken.

Peter Wright – Jeff Smith (C) 5-1

Wright knalde er tegen de Lakeside-finalist gelijk een 160-finish uit, gevolgd door een 180’er. Smith miste op zijn beurt een volle beurt op de dubbels en met een 64-finish was de break een feit. Dubbel-10 maakte er al 3-0 van, voor ook Wright begon te missen. Zo werd het 3-1 en liet Smith de kans vanaf 80 liggen om er weer echt een wedstrijd van te maken. Dubbel-8 zorgde voor 4-1 en een 180’er bracht Wright naar 24. Smith leek nog even de partij te verlengen vanaf 160, alleen tops viel niet. Zo was het toch afgetekend 5-1.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018