Connect with us

Grand Slam of Darts

Slippertje kost Van Gerwen één leg tegen Dolan

Michael van Gerwen World Matchplay 2016

Michael van Gerwen heeft eenvoudig de tweede zege geboekt op de Grand Slam of Darts 2016. Alleen in de vijfde leg maakte de Nederlander op matchpoint een fout, waardoor Brendan Dolan een leg bij kon schrijven. Daarna was het snel beslist en staat de titelverdediger met anderhalf been in de knock-outfase. Alleen bij een hele dikke nederlaag tegen Max Hopp kan het nog mis gaan.

Vanaf de start vol gas

Van Gerwen speelde onder zijn gebruikelijke niveau tegen Martin Adams en gaf na afloop aan zich tijdens de partij flink te hebben geïrriteerd. Tegen de trage Dolan is het eveneens lastig om in je ritme te komen. De start was echter wel goed, want met een 180’er en dubbel-11 was het snel 1-0. Met een volgende 180’er en dubbel-12 voor de 12-darter was de break ook binnen. Zijn eigen leg nam iets meer pijlen in beslag (16), waardoor zijn gemiddelde dipte van 117 naar 109.

Alleen de matchdart werkt niet mee

Scorend ging de turbo er toch al gelijk weer op en vanaf 48 was het 4-0. Daarmee leek een whitewash in de maak, want de Nederlander mocht de vijfde leg zelf beginnen. Vanuit het niets miste hij echter dubbel-8 voor een 78-finish en ook in de herkansing gingen er drie mis. Het Dolan nog een leg, om vanaf 70 de kans op een tweede leg te laten liggen. Daardoor maakte Van Gerwen het af met een bulls-eye 126-finish.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018