Connect with us

Grand Slam of Darts

Sublieme Barney laat niets heel van Aspinall

Raymond van Barneveld heeft een uitmuntende openingspartij afgewerkt op de Grand Slam of Darts. Barney gooide 110,15 per beurt  tegen Nathan Aspinall en gaf daarmee niets cadeau aan de jonge Engelsman. Door de 5-1-zege heeft hij dan ook een grote stap gezet naar de knock-outfase.

Geen slippertje veroorloven

Door de verrassende overwinning van Danny Noppert op Mensur Suljovic staat deze groep al aardig op zijn kop. Van Barneveld kon zich dan ook geen slippertje veroorloven tegen de jonge Engelsman. Met een 180’er en een 81-finish voor een 11-darter opende de Nederlander uitstekend, waarop tops niet viel voor een 120-finish. Aspinall, afgelopen  jaar finalist van het wereldkampioenschap bij de jeugd, vergooide zich echter vanaf 60 en zo was het alsnog 2-0.

Vernietigende 140-finish

Zijn eigen leg opende Barney alweer met een 180’er, om de 76-finish erin te gooien. Aspinall was scorend erg wisselvallig, want de vierde leg bracht al wel zijn tweede 180’er. Toch pakte Van Barneveld bijna een nieuwe break, alleen dubbel-16 viel niet voor de 131-finish. Het bracht Aspinall zijn eerste leg, om ook gelijk een derde maximale score te noteren. Het werden zelfs vijf perfecte, om na negen pijlen op 36 te staan. Daar mocht hij niet eens voor aanleggen, want Barney knalde er een vernietigende 140-finish in. Daar kwam nog een 68-finish bovenop voor de 5-1-zege.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018