Connect with us

Grand Slam of Darts

Taylor straft foutjes op de dubbels Smith genadeloos af

Phil Taylor heeft zich herpakt op de Grand Slam of Darts en staat in de kwartfinale. De Engelsman wist in de eerste twee sessies de foutjes van Jeff Smith op de dubbels genadeloos af te straffen. Daarmee was het verschil gemaakt (7-2) en speelde hij het duel in Wolverhampton rustig uit richting 10-5. In de kwartfinale wacht Peter Wright of Darryl Fitton.

Eerste legs nog slordig

Taylor had een bizarre maandag achter de rug, want na twee zeges verloor hij pardoes met liefst 0-5 van Darren Webster. Smith plaatste zich voor de tweede ronde door een aantal bulls-eye finishes, waarmee de Canadees Simon Whitlock versloeg. Taylor kwam soepel op 1-0, om twee pijlen te missen voor de break. Twee 180’ers voor een 11-darter brachten hem wel weer aan de leiding, maar in de vijfde leg gaf hij de eerste kans weg. Dubbel-10 viel niet voor een 108-finish en Smith kreeg de kans vanaf 83. Bulls-eye viel niet en zo ging Taylor toch met een voorsprong de eerste onderbreking in (3-2).

Flitsende tussensprint

Vanaf dat moment begon Smith ontzettend veel dubbels te missen. Het werd 4-2, voor een volle beurt door de Lakeside-finalist onbenut bleef. Daar kwamen nog meer pijlen bij in de achtste leg en The Power strafte het hard af met een tops-tops finish: 6-2. Het werd zelfs 7-2, voor Smith dubbel-16 wel vond voor de 152-finish. Taylor zakte vervolgens wat weg en daardoor kon de Canadees nog een paar legs bijschrijven. Het werd 9-5, voor Taylor het afmaakte via dubbel-10.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018