Connect with us

Grand Slam of Darts

Twee keer versnellen genoeg voor zege Van Gerwen op Thornton

Michael van Gerwen heeft zijn vierde overtuigende overwinning geboekt op de Grand Slam of Darts. De titelverdediger werd in de eerste fase nog bijgehouden door Robert Thornton, maar een versnelling in de tweede sessie was voldoende om de Schot te verslaan. In de kwartfinale wacht vrijdagavond Brendan Dolan.

Tussensprint voor het gat

Van Gerwen opende furieus met een 11-darter, maar met een 129-finish sloeg Thornton gelijk terug. Het liep ook naar 2-2, voor Mighty Mike vier darts op een dubbel miste. Het gaf de Schot de kans op de eerste break, alleen ook hij sloeg niet toe vanaf 80. Uit de onderbreking was het wel raak voor Van Gerwen op dubbel-6 om het eerste gaatje te slaan. Vanaf dat moment ging het hard, want met een 96-finish was het al 6-2.

170-finish om opnieuw weg te vliegen

Bulls-eye voor de 126-finish viel niet, waardoor Thornton na een 180’er met een 145-finish een break kon plaatsen. Een nieuwe 180’er zorgde voor 6-4, alleen kwam Van Gerwen opnieuw uitstekend uit de onderbreking. Ditmaal was een 170-finish, gevolgd door een 180’er goed voor 8-4. Dubbel-10 zorgde voor matchpoint, om het vanaf 114 nog niet af te maken. De zesde maximale score met een 87-finish voor een 11-darter betekende de zege.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en progra

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018