Connect with us

Grand Slam of Darts

Van de Pas flitsend naar knock-outfase Grand Slam

Benito van de Pas heeft zich in een poule met twee voormalig wereldkampioenen als eerste geplaatst voor de knock-outfase van de Grand Slam of Darts. Big Ben won met 5-1 van Scott Mitchell en heeft daardoor zijn tweede zege op zak. Daarmee werd Adrian Lewis ook gelijk uitgeschakeld.

Uitmuntende start

Van de Pas ging als een wervelwind van start met zeven perfecte pijlen op rij, de achtste dart dook net de triple-5 in, voor hij brak met een 12-darter. Zijn eigen leg was rap binnen, voor één misser op dubbel-18 door Mitchell werd afgestraft. Scorend beukte Van de Pas echter hard door met 100, 134 en 171 om er via dubbel-8 al 3-1 van te maken. Zijn gemiddelde lag op dat moment nog altijd tegen de 110 per beurt, cijfers die Mitchell een dag eerder ook overlegde.

Alleen afmaken is wankel

De voormalig Lakeside-kampioen moest nu harder werken voor zijn punten en zag ook alles voor zijn neus uit worden gegooid. Een 180’er werd namelijk gecounterd door een 104-finish waardoor Van de Pas opnieuw een break pakte. Zo kwam de Nederlander op matchpoint, wat zaterdag een probleem bleek. Chris Dobey kon namelijk helemaal terugkomen van 4-0 naar 4-4, voor Big Ben alsnog de zege pakte. Ook nu was zijn eigen leg ontzettend wankel. Vanaf 170 wist hij in drie beurten geen dart op een dubbel te krijgen en miste ook nog eens een volle beurt vanaf 40. Mitchell miste echter acht pijlen op tops en zo was het alsnog 5-1.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018