Connect with us

Grand Slam of Darts

Van de Pas haalt op nippertje opgelucht adem op Grand Slam

Benito van de Pas heeft een goed debuut afgeleverd op de Grand Slam of Darts. De Nederlander moest met de jongeling Chris Dobey af zien te rekenen en dat deed hij met 5-4. Hij moest wel onnodig een negende leg spelen, door een 4-0-voorsprong niet direct af te ronden. Daarmee heeft hij zichzelf een goede kans gegeven om de knock-outfase te bereiken. Adrian Lewis en Scott Mitchell zitten ook in deze poule.

Razendsnel 4-0-voorsprong

Van de Pas mocht de partij openen en met een 15-darter was zijn leg binnen. Een 180’er en dubbel-14 (na een misser van Dobey op tops) was het al 2-0. De Engelsman miste in de derde leg na zijn eerste 180’er nog één pijl voor een 104-finish en dubbel-8 bracht Big Ben al naar een 3-0-voorsprong. Dobey werd ook in de vierde leg gelijk onder druk gezet door een 180’er en dubbel-16 bracht de jonge Nederlander al op matchpoint.

Allerlaatste leg toch nog afgemaakt

Opgeven deed Dobey echter nog niet, want hij herpakte zich met een bulls-eye 132-finish en met een 177- en 180-score was het 4-2. De Engelsman wist ook in de zevende leg het initiatief over te nemen, om dubbel-5 met zijn derde dart te vinden om opnieuw terug te breken. Van de Pas begon weer iets beter te scoren en kreeg de kans vanaf 102. Een triple bleef uit en zo kwam er toch een negende leg. Daarin mocht Big Ben beginnen en vond hij een 177-score. De eerste matchdart voor een 82-finish viel niet, om in de herkansing drie keer tegen het ijzer van dubbel-11 te gooien. Dobey kreeg zo toch de kans, maar vergooide zich erg lelijk vanaf 94. Zo kon hij niet aanleggen voor bulls-eye en redde Van de Pas zich via dubbel-4.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018