Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Gerwen eenvoudig op halve kracht langs Adams

Michael van Gerwen heeft de Grand Slam of Darts weten te openen met een eenvoudige zege. De Nederlander maakte snel het verschil met Martin Adams en won met 5-2. In dezelfde groep won Brendan Dolan met 5-4 van Max Hop, waardoor Mighty Mike zondag zal aantreden tegen de trage Noord-Ier.

Snel weggelopen

Het grootste gevaar voor Van Gerwen op de Grand Slam lijkt de groepsfase te zijn. De afgelopen jaren bleken de partijen wel heel kort te zijn, waardoor de nummer één van de wereld nog wel eens in gevaar kwam. Zijn taak was dan ook om zeer scherp te starten tegen Adams, die vorig jaar bij zijn debuut op de Grand Slam de groepsfase overtuigend wist door te rollen om daarna van Kim Huybrechts te verliezen. Mighty Mike knalde er nog gelijk een 180’er en een 106-finish in, gevolgd door tops voor 2-0. Zijn eigen leg raffelde de Nederlander ook snel af.

Turbo gaat eraf

De turbo ging er daarna vanaf bij Van Gerwen en Adams kon de vierde leg bijschrijven. Het gemiddelde van de titelverdediger dook zelfs tot onder de 90 per beurt, om daar weer boven te komen met een 180’er. De 92-finish was in twee pijlen weggepoetst om op matchpoint te komen. Adams hield wel weer zijn eigen leg voor 4-2, waarna Van Gerwen de partij afmaakte met een 62-finish.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018