full screen background image
Michael van Gerwen GSOD

Van Gerwen kent weinig genade in opener met Montgomery

Michael van Gerwen is de Grand Slam of Darts overtuigend begonnen. Mighty Mike is titelverdediger in Wolverhampton en had weinig problemen met BDO’er Ross Montgomery: 5-1. Zondagmiddag wacht nu Rob Cross en dinsdagavond Joe Murnan om de knock-outfase te bereiken.

Break snel een feit

Van Gerwen moet het in de groepsfase opnemen tegen drie debutanten. Rob Cross won eerder op de avond al overtuigend van Joe Murnan en namens de BDO is in deze groep Ross Montgomery present. De allerminst geliefde Schot haalde dit jaar onder meer de finale van de Dutch Open en plaatste zich door de goede ranking op de BDO-ranglijst voor de Grand Slam of Darts. In Wolverhampton kwam hij direct onder druk te staan. Van Gerwen opende met een 180’er en een 11-darter voor 1-0. Dubbel-16 voor de 104-finish viel echter niet, maar Montgomery miste zelf ook. Zo was de break al een feit.

The Boss mist zijn kansen

Vanaf 62 miste Montgomery ook nog een keer op tops en zo vloog Van Gerwen naar 3-0. In zijn eigen leg volgde alweer een kans voor de Schot, alleen vanaf 110 kon hij dubbel-15 ook niet vinden om een leg bij te schrijven. Van Gerwen had er allemaal geen moeite mee, want hij veegde 86 toch alweer weg om op matchpoint te komen. The Boss counterde nog wel met een 180’er en redde de eer met een leg via een 11-darter. Met vijf keer triple-20 op rij pakte Van Gerwen toch de draad alweer op en met een 12-darter maakte Mighty Mike het af voor 5-1.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen: