Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Gerwen krijgt Dolan mee naar knock-outfase

Michael van Gerwen PDC Darts

Michael van Gerwen heeft ook zijn laatste groepsduel op de Grand Slam of Darts eenvoudig gewonnen. Max Hopp ging kopje onder met 5-1 en daardoor werd de Duitser ook uitgeschakeld. Brendan Dolan won namelijk met 5-3 van Martin Adams en gaat mee naar de laatste-16.

Opnieuw vluggertje Mighty Mike

Van Gerwen kon alleen nog in hele moeilijke wiskundige modellen worden uitgeschakeld. Met het winnen van twee legs was aan het sprankje onzekerheid verdwenen en daar begon Mighty Mike dan ook driftig aan. Dubbel-8 bracht hem gelijk de break, gevolgd door een 180’er en opnieuw dubbel-8 voor 2-0. Daarmee was de klus voor de Nederlander alvast geklaard en met een volgende 180’er en een 88-finish was het zelfs 3-0. De vierde leg ging naar de Duitser, maar daarna denderde Van Gerwen door met twee 180’ers voor de 5-1-zege.

Adams komt niet op gang

Dolan en Adams speelden allebei een zeer matige partij, waarbij Adams vooral niet op gang kwam. De kansen kwamen er wel, maar dubbels vinden deed Wolfie amper. Hij kwam nog wel op 0-1 en gooide een 180’er. Daarna miste hij zijn kansen op de break en ook in de vierde leg viel de dubbel na een 180’er niet. Zo bleef Dolan in het spoor en sloeg zelf in de vierde leg toe. Adams miste weer eens twee pijlen op de dubbels en Dolan vond dubbel-16. Met een 62-finish klaarde de Noord-Ier daarop de klus.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018