full screen background image

Van Gerwen overleeft twee matchdarts in topduel met Cross

Michael van Gerwen heeft zijn tweede overwinning geboekt op de Grand Slam of Darts, al was het moeizaam tegen Rob Cross. De Engelsman pakte een 2-4-voorsprong door een 170-finish en kreeg vervolgens twee matchdarts. Die miste hij en kreeg vervolgens een 11-darter te verwerken van Mighty Mike (5-4). Van Gerwen sloot af met 108,28 per beurt, Cross – die enige tijd boven de 110 zag – kwam uit op 104,7 per beurt.

Schitterende 134-finish

Van Gerwen en Cross wonnen allebei hun openingspartij overtuigend. Mighty Mike deed dat tegen Ross Montgomery (5-1), terwijl Voltage weinig problemen had met Joe Murnan (5-1). De Nederlander zette gelijk flinke druk, maar mocht niet gooien voor de break door de 114-finish van de Engelsman. Er kwam alleen een scorend matige leg achteraan en daardoor kreeg Cross een volle beurt vanaf 40. Hij sloeg alleen niet toe en zo was het toch 1-1. Daarmee was de kans van Cross op het oog verkeken, want Van Gerwen beukte er een 134-finish overheen via triple-18 en twee keer tops.

170-finish en twee matchdarts

De strijd was echter nog niet gestreden, want de titelverdediger gooide drie pijlen tegen het ijzer van de dubbels. Cross hield zijn eigen leg en dat leek Van Gerwen ook te gaan doen. Hij stond klaar op 52, maar Cross beukte er een 170-finish in voor de 2-4-voorsprong. De Engelsman mocht gooien voor de partij, noteerde een 180’er, maar kreeg toch een break met een 12-darter om zijn oren. Toch mocht hij in de achtste leg aanleggen voor de overwinning, om twee matchdarts boven tops te mikken. Zijn eigen leg opende hij met twee beurten zonder triple, waar Van Gerwen gelijk een 180’er vuurde. Na negen pijlen stond de Nederlander al op 88 en kreeg zes pijlen de tijd. Hij had er echter maar twee nodig voor een 11-darter.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen: