Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Gerwen pakt eerste zege onder toeziend oog van dochter Zoë

Michael van Gerwen World Matchplay 2017

Michael van Gerwen heeft overtuigend de groepsfase van de Grand Slam of Darts afgesloten. Het was tegen Joe Murnan tevens het debuut van dochter Zoë in de zaal en die zag haar vader in de zesde leg toeslaan voor 52 met 108,29 per beurt.

Dochter Zoë met roze koptelefoon

Van Gerwen had zijn in de zomer geboren dochtertje Zoë voor het eerst meegenomen naar een groot toernooi en met grote roze koptelefoon op haar hoofd keek ze vanuit de zaal toe hoe de nummer één van de wereld gelijk keihard begon. Dubbel-12 voor een 138-finish viel nog niet, maar dubbel-3 bracht hem wel naar 1-0. Murnan verloor zijn eerste twee partijen, toch wilde hij er graag nog wat van maken. Met een 119-finish sloeg hij dan ook terug.

Foutje gelijk afgestraft

De derde leg werd door de Nederlander vervolgens met een 13-darter afgeraffeld en zag de Engelsman verrassend meegaan. Shaggy gooide er namelijk nog maar een 180’er bij, wist zijn gemiddelde inmiddels boven de 100 per beurt uit te stuwen, en kwam via dubbel-18 op 2-2. In de buurt van een break kwam de debutant echter niet, want de titelverdediger beukte de vijfde leg weg met een 135-finish. De Nederlander maakte in de zesde leg wel een foutje door weg te zetten naar 166. Murnan kreeg dan ook zes pijlen vanaf 148, om twee keer op de dubbel te missen. Dat strafte Van Gerwen alsnog af en maakte het af met een 88-finish voor 108,29 per beurt.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018