full screen background image

Van Gerwen walst Dolan volledig plat voor halve finale

Michael van Gerwen heeft zonder een moment vol gas te geven de halve finale bereikt van de Grand Slam of Darts. Brendan Dolan werd vanaf de eerste beurt volledig overlopen en mocht blij zijn dat hij nog een paar legs kon pakken. In Wolverhampton liep het naar 16-3 en in de halve finale staat Mighty Mike tegenover Phil Taylor of Peter Wright.

Heel snel geen strijd meer

Vooraf werd een eenzijdig treffen verwacht, waarbij Dolan ver boven zichzelf uit moest stijgen om er een spannende strijd van te maken. Na een paar legs bleek dit al niet het geval te zijn. Van Gerwen zette direct de turbo aan en gooide zijn eerste 180’er voor de break. De 104-finish was al goed voor 3-0, om Dolan ook in zijn eigen leg vooral scorend omver te blazen. Met een 121-finish was het bij de pauze al 5-0, voor Dolan via dubbel-16 eindelijk een leg bij kon schrijven.

In alle rust afgemaakt

Vanaf dat moment liep Van Gerwen bijna kinderlijk eenvoudig weg naar 13-1 met al zes 180’ers achter zijn naam en een finishes van 90. Met een cynisch applaus begroette Dolan eindelijk weer een leg en hij kreeg kansen om er nog meer bij te schrijven. Van Gerwen werd namelijk steeds slordiger op de dubbels en tops viel niet voor Dolan om vanaf 75 er zelfs 13-4 van te maken. Via dubbel-1 pakte Mighty Mike toch de leg, om daarna de turbo toch nog maar even aan te zetten. Een 180’er was goed voor 15-3, om er nog een maximale score uit te persen. Op de dubbels werd het nogmaals slordig en daardoor kon Dolan bijna nog 121 uitgooien. Dubbel-5 viel niet en via dubbel-1 pakte Van Gerwen de klinkende zege.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: