Connect with us

Grand Slam of Darts

Wade laat op Grand Slam niets heel van Van de Pas

Benito van de Pas is op een pijnlijke nederlaag gepresenteerd op de Grand Slam of Darts. De nummer vijftien van de wereld werd volledig overlopen door James Wade en mocht blij zijn dat hij in de slotfase nog twee legs bij kon schrijven: 10-2. The Machine staat in de kwartfinale tegenover Chris Dobey.

Telkens één dart mis

Van de Pas speelde een sublieme groepsfase, maar tegen Wade werd hij vanaf de eerste leg onder druk gezet. In zijn eigen leg miste Big Ben één dart op dubbel-16 en werd direct gebroken. De kans op de rebreak kwam er, alleen miste de Nederlander opnieuw één pijl op de dubbel. Hetzelfde recept ging op voor de derde leg en daarna leek Van de Pas te knakken. Wade denderde in hetzelfde ritme door en ging zo de onderbreking in met een 0-5-voorsprong.

Ook nog een 160-finish

De linkshander uit Aldershot wil nog wel eens inkakken met een ruime voorsprong, daar was nu totaal geen sprake van. The Machine denderde maar door naar 0-7, voor Van de Pas dacht om eindelijk een leg bij te mogen schrijven. Hij stond klaar op 46, alleen knalde Wade er nog maar een 160-finish uit voor 0-8. In de negende leg was hetzelfde scenario in de maak, maar nu kon Wade 161 niet uitgooien. Van de Pas kwam terug voor 40 en vond tops voor zijn eerste leg. Dubbel-16 voor een 70-finish viel vervolgens weer niet, waar Wade de 90-finish wel noteerde (1-9). Uit de pauze miste Wade zijn eerste twee matchdarts, om in zijn eigen leg zelfs zes darts onbenut te laten. Toch klaarde hij via dubbel-1 de klus.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018