full screen background image

Wade rekent fluitend af met verrassing Dobey

James Wade heeft zeer eenvoudig de halve finale van de Grand Slam of Darts bereikt. De linkshander wist Chris Dobey gelijk op grote achterstand te zetten en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Vanaf 6-1 werd het 16-5 voor de klinkende zege.

Wade vliegt weg

Dobey is de grote verrassing in de kwartfinale. De jongeling heeft het afgelopen jaar zich al een paar keer getoond, maar dit weekend won hij voor het eerst op televisie. Er kwamen gelijk twee zeges achteraan om de kwartfinale te bereiken. Met een 180’er en tops wist hij nog voor 1-1 te zorgen, maar daarna liep Wade al bij de eerste onderbreking naar 1-4. Het verschil was niet groot, op de beslissende momenten was The Machine echter telkens wat scherper. Het werd via twee keer tops ook nog 1-6, voor de linkshander uit Aldershot wat foutjes begon te maken. Zo kon Dobey twee legs bijschrijven richting de volgende onderbreking (3-7).

Geen comeback

Een comeback zat er echter niet in. Wade wil nog eens verslappen als hij een grote voorsprong heeft en in Wolverhampton leed hij misschien wel zijn pijnlijkste nederlaag ooit. In de finale van de Grand Slam of Darts in 2010 kwam hij op een 8-0-voorsprong tegen Scott Waites, maar verloor alsnog met 12-16. Zover kwam het nu niet. Dobey miste een dart in de elfde leg op dubbel-16 en Wade vloog alweer met een 76- en 112-finish naar 3-13. Dobey kon daarna nog twee legs bijschrijven, maar met een 14-darter klaarde Wade de klus: 5-16.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: