full screen background image
James Wade Darts PDC

Wade slaat op juiste momenten toe om Anderson te vloeren

James Wade heeft Gary Anderson uit de finale van de Grand Slam of Darts gehouden. In alle cijfers liep de Engelsman ver achter de Schot aan, maar op de momenten dat het echt moest was The Machine ijzersterk. Vooral zijn finishes waren uitmuntend, waardoor hij Anderson van zich af hield: 16-14. In de finale wacht zondagavond Michael van Gerwen.

Vroege break lang vastgehouden

Zaterdagavond had Wade in de kwartfinale een makkie aan Chris Dobey, terwijl Anderson zijn hoogste versnelling moest inzetten om Raymond van Barneveld te verslaan. Dat niveau haalde de Schot nu totaal niet. In de openingsfase had hij veel moeite om op gang te komen en met een 84-finish kwam hij in de derde leg pas uit de startblokken. Er kwam ook nog een 137-finish (2-3), maar Wade hield de break voorsprong lange tijd vast door onder meer een 147-finish voor 3-5 en het werd ook nog 5-7.

Anderson mist de kans om weg te lopen

Met een 76-finish en een bulls-eye 122-finish wist Anderson zich eindelijk naast Wade te melden op 7-7, voor The Machine nog een keer brak met een 96-finish, waarop Anderson drie legs op rij wist te pakken met finishes van 126 en 87 voor 10-8. Dat was het moment dat de tweevoudig wereldkampioen de partij naar zich toe had kunnen trekken. Wade herpakte zich echter net op tijd met zijn eigen finishes van 70 en 82. De 10-10 vierde hij dan ook uitgebreid om vervolgens door te drukken.

Iedere finish is raak

De break kwam met een 64-finish voor 11-12 en met een 116-finish kwam hij ook op 12-14. Met Anderson op 40 om de partij weer gelijk te maken gooide Wade met zijn derde dart tops voor de 69-finish (13-15), om in de dertigste leg te mazzelen. Anderson kreeg zes pijlen vanaf 64, maar de dubbel bleef uit. Zo gooide Wade nog maar eens een pijnlijke finish (68) voor de zege.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: