Connect with us

Grand Slam of Darts

Wright vloert Fitton met acht legs op rij

Peter wright Darts

Peter Wright heeft dankzij een tussensprint met acht legs op rij de kwartfinales van de Grand Slam of Darts weten te bereiken. Darryl Fitton kwam dankzij een break op een 2-3-voorsprong, maar daarna stond er geen maat meer op de ontketende Schot: 10-3. In de kwartfinale speelt Snakebite vrijdagavond tegen Phil Taylor

Zichtbare irritaties bij Snakebite

Wright is het hele toernooi al amper bij te benen, terwijl Fitton met meer geluk dan wijsheid de groepsfase wist te overleven. The Dazzler kwam op achterstand tegen Ian White, overleefde matchdarts en won alsnog. Waar vanaf het begin een eenzijdige partij werd verwacht kwam de Engelsman juist erg sterk voor de dag. In de derde leg miste hij al de kans op de break, maar in de vijfde leg was het raak: 2-3. De korte onderbreking deed een zichtbaar geïrriteerde Wright goed, want met een 180’er voor een 13-darter was de rebreak een feit.

Sprint naar de eindstreep

Met een 106-finish was zijn eigen leg binnen, om met een 72-finish de break te pakken: 5-3. Fitton leek even terug te slaan met een 180’er, alleen vanaf 80 vloog zijn tweede dart via de eerste pijl de single-1 in. Zo kon Wright toch naar 6-3 lopen en met een 76-finish was ook de vijfde leg op rij voor Snakebite. Na de tweede onderbreking was het geloof bij Fitton duidelijk verdwenen en kon Wright nog eens drie legs bijschrijven voor acht op een rij en de 10-3-zege.

Grand Slam of Darts 2016: Uitslagen, statistieken en progra

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts

Kerst 2018