Connect with us

Grand Slam of Darts

Grand Slam-trophy krijgt naam Eric Bristow

De winnaar van de Grand Slam of Darts gaat voortaan naar huis met de Eric Bristow trophy. De vijfvoudig wereldkampioen overleed vorige maand op zestigjarige leeftijd. Eén van de grondleggers van de PDC wordt nu geëerd met deze benoeming.

Eerste superstar in darts

“Eric’s prestaties maakte van hem één van de beste spelers uit zijn generatie. Hij zal altijd worden herinnerd als de eerste superstar in darts”, zo vertelt PDC-voorzitter Barry Hearn. “Hij was een persoon die de sport heeft veranderd en was over de hele wereld bekend. Eric heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van de PDC, terwijl hij eerder furore maakte bij de BDO. Daarom is het toernooi waar de twee bonden bij elkaar komen een mooi gebaar om zijn naam aan te verbinden.

Waddell en Taylor gingen Bristow voor

De afgelopen jaren zijn er meer grote bekers omgedoopt naar belangrijke figuren in dartsland. De bokaal van het WK heeft de naam van Sid Waddell meegekregen. De dartscommentator overleed in 2012 aan darmkanker. Hij heeft een grote bijdrage gehad in de promotie van darts. Phil Taylor stopte afgelopen jaar en won in 2017 nog één keer zijn geliefde World Matchplay. Deze trofee is dan ook vernoemd naar The Power.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts