Connect with us

Pro Tour

Greebe begonnen aan revalidatie na amputatie

De dartswereld werd eind december opgeschrikt door het nieuws dat Toon Greebe een voetamputatie moest ondergaan. De Brabantse darter is nu begonnen aan zijn revalidatie.

Direct doorgestuurd naar ziekenhuis

Tegenover Omroep Brabant blikt hij terug op de afgelopen periode. “Ik kreeg antibioticazalf en ontstekingsremmers. Maar ik ben zo bang voor de dokter dat ik niet meer terug ben gegaan, terwijl het erger werd. Na de kerst was het niet meer uit te houden. Ik ben naar de dokter gegaan, die heeft mij direct doorgestuurd naar het ziekenhuis. Het enige dat ik daar nog van weet is dat ik op een bed werd gelegd met een mondkapje en binnen tien seconden was ik onder narcose.”

Blij dat je nog leeft

“En toen was mijn voet weg. Maar op het moment denk je alleen maar dat je blij bent dat je nog leeft. Echt waar. Tien minuten later dacht ik wel gewoon aan darten. Ik weet zeker, als dit allemaal goed is, kom ik er sterker uit dan ik erin ben gegaan.” De amputatie kwam op het moment dat Greebe weer aardig terug was op zijn oude niveau. Hij miste deelname aan Lakeside op één wedstrijd, nu is hij aan een lange revalidatie begonnen.

Op zeker weer een WK spelen

Daarvoor was er wel een tweede operatie nodig. “Er moest nog zo’n tien centimeter van mijn onderbeen worden gehaald, anders konden ze geen prothese aanmeten en zou ik nooit meer kunnen lopen.” Opgeven wil hij namelijk allerminst. “Ik wil niet zeggen dat ik over een jaar weer speel, dit traject is heel lang. Als ik over twintig weken weer kan lopen, hoop ik over eenentwintig weken weer te darten. Maar ik denk dat ik over twee jaar mee kan doen. Niet om de prijzen, wel om een plekje te bemachtigen. Ik weet zeker dat ik weer een WK ga spelen.”

Delen:

Meer over Pro Tour