Connect with us

World Grand Prix

Van Barneveld klopt Tabern en treft Lewis

Raymond van Barneveld kent een goede rentree op de PDC Pro Tour. Na zijn finaleplaats op het Players Championship in Ierland won Barney in de eerste ronde van de World Grand Prix. In Dublin was hij met 2-1 in sets te sterk voor Alan Tabern. In een opvallend groen shirt besliste hij de partij dankzij een 127-finish met bulls-eye. In de tweede doorgang wacht voor de Hagenaar Adrian Lewis.

In Las Vegas was Tabern afgelopen zomer nog te sterk voor Van Barneveld. Nadat het voor de Nederlander ook op de World Matchplay niet wilde lukken – hij gaf een grote voorsprong tegen Wayne Mardle uit handen – besloot Barney een rustpauze in te lassen. Na twee maanden zonder darts keert hij deze week weer terug op de Tour en met succes. In Tabern trof hij namelijk één van de meest succesvolle darters van dit kalenderjaar. The Saint won al meerdere vloertoernooien en ruikt aan de top-tien van de Order of Merit.

De eerste set was voor Van Barneveld, maar Tabern kwam mede dankzij een 13-darter terug. In Dublin moet iedere leg ook met een dubbel worden begonnen en daar maakte de Nederlander uiteindelijk het verschil. Nadat de Engelsman in de derde leg van de derde set een 167-finish maar op het nippertje miste, ging Van Barneveld sterk uit de startblokken. Hij kwam uit op 127 en gooide dit met via bulls-eye uit.

 

 

Delen:

Meer over World Grand Prix