Connect with us

European Tour

Grote groep Nederlanders naar Gladbeck

De PDC zet dit weekend haar tenten op in het Duitse Gladbeck. Dit is slechts een slordige honderd kilometer rijden vanaf Arnhem, waardoor een grote groep Nederlanders de reis maakt. Er is dan ook veel te winnen. De European Order of Merit heeft de reglementen iets aangepast, waardoor één goede dag in Gladbeck zomaar genoeg kan zijn voor deelname aan het European Championship of later dit jaar het PDC World Darts Championship. Daarnaast ligt er tweemaal een hoofdprijs van zesduizend pond klaar.

Waar vorig jaar de geldranglijst over de volle twaalf maanden werd berekend is dat voor het European Championship niet het geval. Enkel de evenementen in Gibraltar van vorige maand, Gladbeck, Salzburg en Haarlem tellen mee. Aan de hand van de ranking over de acht vloertoernooien die daar worden afgewerkt, worden acht darters uitgenodigd voor het televisietoernooi in Dinslaken. Deze wordt al in het laatste weekend van juli gehouden. Na het eerste weekend op Gibraltar gaan Co Stompé en Vincent van der Voort met beide achthonderd pond aan de leiding.

Dit weekend zijn van de Nederlanders onder meer van de partij: Arjan Moen, Barry Zander, Benito van de Pas, Bryan de Hoog, Christian van Overdijk, Stompé, Gino Vos, Jelle Klaasen, Johnny Okken, Kevin Wensink, Mareno Michels, Michael van Gerwen, Toon Greebe, Vincent van der Voort, Willem Kralt en Wim Mink.

Opvallende namen op de deelnemerslijst zijn verder Vladimir Andersen. De jonge Deen won onlangs nog het WDF Dortmund Open en mist het PDC World Darts Championship al een aantal jaar op een haar. Hij moet in eigen land iedere keer Per Laursen voor laten gaan. De rossige Deen is eveneens aanwezig in Gladbeck. Ook de dames laten van zich horen. Stefanie Lück en Irina Armstrong hebben zich ingeschreven. Afwezig zijn onder meer Phil Taylor, Raymond van Barneveld, Terry Jenkins, Simon Whitlock en Dennis Priestley.

Delen:

Meer over European Tour