Connect with us

European Tour

Nederlanders ontlopen elkaar in Frankfurt

De vijf Nederlanders hebben een gunstige loting voor de eerste ronde van het European Championship. De echte toppers worden in de eerste ronde ontlopen en daarnaast staan er geen oranjeklanten tegenover elkaar. Raymond van Barneveld is als tweede geplaatst en speelt tegen Andy Jenkins.

Rocky wist het kwalificatietoernooi vandaag te winnen en boekte daarmee zijn eerste succesvolle resultaat van het jaar. Vincent van der Voort treft Ronnie Baxter. De winnaar moet vervolgens aantreden tegen Terry Jenkins of de Spanjaard Carlos Rodriguez. Roland Scholten is afgezakt op de wereldranglijst en daardoor niet geplaatst in Frankfurt. Toch trof het Hagenaar het met de onvoorspelbare Oostenrijker Mensur Suljovic. Jan van der Rassel en Jelle Klaasen wisten in Dinslaken voldoende ponden te verzamelen voor een hoge notering op de European Order of Merit, waardoor ook zij aan mogen treden in Duitsland.

Van der Rassel treft Dennis Priestley, waarvan de winnaar vervolgens tegenover Van Barneveld kan komen te staan. Klaasen ontmoet Colin Lloyd. Topaffiches in de openingsronde zijn de ontmoetingen tussen wereldkampioen John Part tegen Winmau World Master Robert Thornton en Peter Manley tegen Kevin Painter. Aankomende donderdag wordt het toernooi gestart.

Loting European Championship
Phil Taylor (1) – Jacko Barry
Mervyn King – Wayne Jones
Wayne Mardle (8) – Andree Welge
Colin Osborne – Mark Walsh
Terry Jenkins (5) – Carlos Rodriguez
Ronnie Baxter – Vincent van der Voort
John Part (4) – Robert Thornton
Roland Scholten – Mensur Suljovic
Raymond van Barneveld (2) – Andy Jenkins
Dennis Priestley – Jan van der Rassel
Andy Hamilton (7) – Denis Ovens
Adrian Lewis – Hannes Schnier
Colin Lloyd (6) – Jelle Klaasen
Alan Tabern – Chris Mason
James Wade (3) – Alex Roy
Peter Manley – Kevin Painter

Delen:

Meer over European Tour