Connect with us

World Cup of Darts

Gunstige World Cup-loting voor Nederland

Titelverdediger Nederland heeft gunstig geloot in de eerste ronde van de PDC World Cup of Darts. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld spelen over twee weken in Frankrijk, de eerste opponent is Gibraltar.

Gevaar zit in korte format

Het grootste gevaar zit in het zeer korte format van slechts best-of-9 legs. Mighty Mike en Barney zullen dan ook scherp moeten beginnen, in dat geval mag het duo Dyson Parody en Justin Broton niet in de buurt komen van de Nederlanders. Schotland (Peter Wright en Gary Anderson) opent tegen het ervaren duo uit de Verenigde Staten: Larry Butler en Darin Young. Engeland wordt vertegenwoordigd door een nieuw koppel, namelijk Rob Cross en Dave Chisnall. Ze beginnen tegen Tsjechië.

Schema naar finale zichtbaar

Weet Nederland de eerste ronde te overleven, dan wacht Hongarije of Zuid-Afrika. De Afrikanen waren een aantal jaar zeer gevaarlijk, alleen is Devon Petersen inmiddels al een flinke tijd aan het kwakkelen met zijn vorm. Een kwartfinale lijkt dan ook al in het vizier voor Nederland. Daar wacht de eerste echte klus, want zowel Noord-Ierland, Polen, Zweden als Duitsland is aangemerkt als gevaarlijke outsider. Op papier wacht in de halve finale Engeland of België.

Loting PDC World Cup of Darts 2018

Schotland – Verenigde Staten
Denemarken – Brazilië
Oostenrijk – Japan
Italië – Canada
Wales – Thailand
Zwitserland – China
Australië – Hongkong
Rusland – Spanje
Engeland – Tsjechië
Nieuw-Zeeland – Singapore
België – Ierland
Griekenland – Finland
Noord-Ierland – Polen
Zweden – Duitsland
Nederland – Gibraltar
Hongarije – Zuid-Afrika

Lees ook: Alle teams van PDC World Cup Darts 2018 op een rij

Delen:

More in World Cup of Darts