Connect with us

World Grand Prix

Gurney bezwijkt nét niet onder de druk tegen Thornton

Daryl Gurney WGP17 Darts PDC

Daryl Gurney heeft zich geplaatst voor de halve finale van de World Grand Prix. De Noord-Ier speelde in het Ierse Dublin duidelijk met ontzettend veel druk en kon dat geen moment van zich afschudden. Robert Thornton vocht ondertussen voor iedere leg en daardoor kwam het aan op de allesbeslissende leg. Daarin mocht Gurney beginnen en gaf niet meer af. In de halve finale staat hij tegenover John Henderson.

Gurney speelt nog niet vrijuit

Voor Gurney is het een nieuwe gewaarwording dat hij als de torenhoge favoriet aan duels begint en al helemaal in een kwartfinale van een televisietoernooi. Volledig vrijuit stond hij niet te spelen en daardoor gaf hij Thornton gelijk flink wat kansen. De Schot brak de Noord-Ier, om twee pijlen te missen voor 2-0. Gurney brak terug en pakte vervolgens ook de eerste set. Thornton miste ook nog eens een volle beurt om de tweede set te openen, maar Gurney stapte niet in. Dat deed hij pas in de derde leg, om gelijk terug te worden gebroken. The Thorn opende met zes perfecte pijlen, maar de zevende dart viel in de triple-1. Dubbel-12 en in de vijfde leg dubbel-5 brachten de stand wel naar 1-1 in sets.

Cruciale vijfde legs

Eenmaal in de derde set openden Gurney en Thornton met een 72- en een 103-finish, waarop de Schot zijn kans niet pakte. Gurney miste een volle beurt op de openingsdubbel, alleen Thornton miste een volle beurt vanaf 32. Ondanks een 180’er van Superchin werd het wel 2-2 en moest er opnieuw een vijfde leg aan te pas komen. Daarin wist Thornton vanaf 134 met zijn tweede dart geen triple te vinden en vuurde Gurney 70 in twee pijlen weg voor de voorsprong. Ook de vierde set liep naar een vijfde leg, waarin ditmaal Thornton mocht beginnen. Hij maakte geen fouten, gooide een 180’er en tops: 2-2.

Allesbeslissende vijfde leg

Gurney leek de vijfde set goed te beginnen, want hij liep scorend soepel weg. Op de dubbel ging het alleen mis door drie keer dubbel-8 niet te vinden. The Thorn sloeg genadeloos toe met een 116-finish, om in zijn eigen leg de openingsdubbel pas met zijn vierde pijl te gooien. Gurney maakte toch weer een fout, want hij miste de single-16 om naar tops te mogen toewerken. Thornton kon de genadeklap uitdelen, alleen nu liet de Schot ook twee darts op tops onbenut. Gurney brak terug en speelde een sterke eigen leg. Na negen pijlen stond de Noord-Ier op 115, om er ook drie beurten over te doen om dubbel-2 te vinden. Thornton was alleen ook zeer scherp in zijn eigen leg en dwong een allesbeslissende leg af. Daarin opende Gurney uitmuntend met 146, gecounterd door 117 van The Thorn. Het ging gelijkop, tot een bouncer van Thornton die uit de triple-19 viel. Het gaf Gurney lucht om naar 58 toe te werken en Thornton gaf op.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix