Connect with us

Premier League Darts

Gurney geeft ook tegen Price alles uit handen

Daryl Gurney en Gerwyn Price hebben de punten gedeeld in de Premier League Darts. Gurney vloog weg naar 5-1, om daarna weg te zakken. Price profiteerde met finishes van 80 en 148 (5-4), om zomaar een leg cadeau te geven. The Iceman sloeg wel weer terug met een finish van 136 en hield zijn eigen leg. Zo staan ze allebei op twee punten en daar zal vooral Superchin van balen. Hij miste nu pijlen om het verschil te maken, deed dat vorige week ook tegen Michael Smith en miste matchdarts in de openingsweek tegen Raymond van Barneveld.

Gurney loopt scorend weg

Gurney en Price openden allebei de eerste leg met een 180’er, waarop Price dubbel-9 miste voor een vroege break. Superchin sloeg wel gelijk toe met zijn tweede 180’er, om in de derde leg liefst zes beurten de tijd krijgen voor 3-0. Price knalde er in de vierde leg zijn tweede maximale score in en mocht aanleggen voor een 11-darter. Vijf pijlen later gaf hij Gurney echter de kans vanaf 100. Die buitenkans liet de Noord-Ier onbenut en was het alsnog 3-1. Scores van drie keer 100 en 177 zorgde ervoor dat Gurney toch weer eenvoudig zijn eigen leg bij kon schrijven.

Price vecht zich naar een punt

De zorgen voor Price namen daarna snel toe. Gurney gooide er namelijk alweer een 180’er bij en vanaf 87 miste Price één pijl op dubbel-10. Dubbel-8 was goed voor de volgende break, gevolgd door maximale scores van beide darters. Nu was het Gurney die één dart op een dubbel miste en met een tweedart 80-finish sloeg Price eindelijk terug. Zijn eigen leg pakte The Iceman met een fraaie 148-finish om toch terug te komen in de partij. De tik was namelijk duidelijk uitgedeeld aan Gurney die de triples even niet kon vinden. Hij redde zijn leg niet via bulls-eye en tops bracht Price terug tot 5-4. Dat was gelijk het moment dat hij geen triple meer kon vinden. Gurney wist pas met zijn zevende poging een dubbel te vinden voor het eerste punt. Door een 136-finish brak Price toch weer terug en knalde hij er ook nog een 180’er in. Gurney counterde met zijn maximale score en zag Price bulls-eye missen. Hij kreeg 121 alleen ook niet weg en zo werd het toch 6-6.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts