Connect with us

World Matchplay

Gurney herstelt zich; Whitlock ontsnapt en knappe zege Brown

Daryl Gurney heeft op de World Matchplay de eerste ronde weten door te komen. Superchin gooide vorige week dramatisch met nog geen 80 per beurt op de German Darts Masters, nu was hij wel bij de les in Blackpool. Ook Simon Whitlock en Keegan Brown gaan door naar de tweede ronde.

Hoge finishes Brown

Keegan Brown heeft de afgelopen jaren al vaker bewezen dat hij op het podium iets extra’s kan en dat liet hij tegen Jonny Clayton nog maar eens zien. Met een 148-finish en een 75-finish pakte Brown een vroege break, maar Clayton vocht zich terug met een 76-finish. Na de tweede onderbreking leek de Welshman weg te lopen dankzij een 70-finish, Brown kwam razendsnel terug. Met een bulls-eye 127-finish was het 7-7 en opnieuw een hoge finish (109) wist hij de break te pakken. Zijn eigen leg opende Brown met scores van 41, 55 en 46, waardoor Clayton alle kans kreeg om toch nog een verlenging af te dwingen. Hij miste alleen drie pijlen vanaf 48 en zo was het toch 8-10.

Hendo gaat toch weer choken

John Henderson speelde zijn beste wedstrijd ooit op de World Matchplay. De grote Schot noteerde een gemiddelde van 101,33 per beurt en had de kans om Simon Whitlock aan de kant te zetten. Op het moment dat het echt moest begon Henderson toch weer te choken. Gaandeweg een uitmuntende partij liet hij al een beurt onbenut om uit te lopen naar 5-7. Zo kon Whitlock het initiatief pakken en liep naar 9-6 met een 11- en 12-darter. Big John gaf nog een keer gas met een 97-finish en een 12-darter voor de rebreak. Henderson kreeg daarop een volle beurt om 9-9 te maken, maar toen waren daar de bibbers. De dubbels werden ruim gemist en Whitlock vond dubbel-8 voor de 10-8-zege.

Scorend verschil gemaakt

Gurney leek de afgelopen periode de weg wat kwijt te zijn, maar in Blackpool was hij met name scorend weer ijzersterk. Met negen 180’ers en tien scores van 140 en meer wist hij het verschil te maken tegen Ricky Evans. Veel gemiste dubbels zorgden ervoor dat Evans nog aardig in de partij kon blijven hangen. Rapid Ricky kwam ook nog eens terug van 8-4 naar 8-7. Een 180’er gaf Gurney weer het initiatief in zijn eigen leg en gooide er zelfs twee in de zeventiende leg. Zo had hij opnieuw de tijd om nog drie matchdarts te missen, voor dubbel-2 er wel invloog.

World Matchplay Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in World Matchplay