Connect with us

Premier League Darts

Gurney houdt nog hoop door zege op Whitlock

Daryl Gurney heeft eenvoudig weten te winnen van Simon Whitlock in de Preier League Darts: 7-1. Door de zege neemt Gurney de vijfde plaats weer over van Raymond van Barneveld, maar zijn achterstand op nummer vier Michael Smith is nog altijd drie punten. Daar komt nog eens bij dat het legsaldo van de Noord-Ier veel slechter is en hij een duel meer heeft gespeeld. Zijn resterende drie duels zal hij dus allemaal moeten winnen om kans te maken op de play-offs.

The Wizard is niet fit

Gurney en Whitlock kregen eerder op de avond allebei een flinke nederlaag aan de broek, een goede start was nu dan ook cruciaal. Die had Gurney. De Noord-Ier hield zijn eigen leg en gooide daarna twee 180’ers op rij. De zevende dart dook onder de triple-20, maar de break was wel een feit. Het werd ook 3-0, waarbij Superchin zijn gemiddelde op de 100 per beurt wist te houden. Whitlock zat de gehele partij al ruim onder de 90 en hij kon scorend niet mee met zijn opponent. De Australiër is al enige tijd zwaar verkouden en komt daar maar niet vanaf. Het zorgt er dan ook voor dat hij zijn normale niveau niet weet te houden.

Comeback zit er niet meer in

Gurney kon er 4-0 van maken en mocht aanleggen voor de vijfde leg. Daarin slaagde de Noord-Ier niet en Whitlock kon via dubbel-1 eindelijk een leg pakken. Met die opluchting kwam er een 180’er achteraan. Dubbel-19 voor de 114-finish vloog er niet in en ook in de herkansing sloeg the Wizard niet toe. Zo was het toch pardoes alweer 6-1 en brak Gurney nog een keer om de partij te beslissen.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts