Connect with us

Players Championship Finals

Gurney houdt Van Gerwen af van vier op een rij

Michael van Gerwen is onttroond als winnaar van de Players Championship Finals gewonnen door Daryl Gurney. Veertien legs stonden Gurney en Van Gerwen volledig naast elkaar en was er geen break te noteren. Twee keer pakte de Nederlander een break voorsprong, maar hij kon het niet afmaken. Dat deed Gurney wel met een bulls-eye finish.

Drie keer bulls-eye gemist voor de break

De eerste sessie was zeer rustig, waarbij de verschillen in de legs erg groot waren. Met een 11-darter kwam Van Gerwen op 2-2, gevolgd door een 14-darter van Gurney. Uit de onderbreking maakte Mighty Mike gelijk, om bulls-eye te missen voor de 130-finish. Twee legs later hetzelfde recept, ditmaal na twee 180’ers op rij. Bulls-eye viel niet voor de 84-finish en Gurney kon zijn eigen leg redden op dubbel-8. Een solide leg bracht Van Gerwen weer op gelijke hoogte: 5-5. De gemiddeldes lagen op 93,88 tegen 106,28 per beurt.

Eerste break niet verzilverd

Een 96-finish bracht Gurney voor de zesde keer op voorsprong, waarop hij aanlegde voor 135. Bulls-eye viel ook voor de Noord-Ier niet en zo was het alweer gelijk. Een zevende voorsprong op rij zat er niet in voor Gurney. Superchin gooide vier beurten op rij zonder triple en met een 88-finish was de eerste break een feit. Van Gerwen vergat alleen om gelijk door te drukken, want hij gooide zijn eigen leg niet uit in zes beurten. Gurney profiteerde, counterde een 180’er en kwam weer op voorsprong met een 64-finish: 8-7.

Tweede break niet verzilverd

Terug op het podium maakte Van Gerwen 8-8 met een 68-finish, om het initiatief te pakken in de zeventiende leg. Dubbel-7 viel niet voor de 122-finish, alleen Gurney kreeg 101 ook niet weg op zijn favoriete dubbel-16. Van Gerwen kon alleen weer niet weglopen. Dubbel-16 viel niet voor de 70-finish en Gurney brak terug met een 180’er en een 88-finish: 9-9. Een sterke leg van de Noord-Ier bracht hem als eerste op de tien en hij profiteerde van een hele zwakke leg van de Nederlander. Die was na vijf beurten nog niet op een dubbel aanbeland en Gurney maakte het af met een bulls-eye 85-finish.

Players Championship Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals