Connect with us

Premier League Darts

Gurney klopt Van Gerwen en bezorgt Barney hoofdpijn

Michael van Gerwen heeft Raymond van Barneveld niet kunnen helpen in zijn strijd om degradatie uit de Premier League Darts te ontlopen. Van Gerwen miste in de openingsfase de kans om weg te lopen van Daryl Gurney en ging uiteindelijk in de beslissende leg onderuit: 5-7. Hierdoor is Van Gerwen de koppositie kwijt en staat Gurney nu met zeven punten aan de veilige kant van de streep.

Break niet verzilverd

Van Gerwen en Gurney begonnen met compleet tegenstrijdige belangen aan het duel. De Nederlander wil zijn koppositie vasthouden, terwijl Gurney ieder punt nodig heeft om de laatste plaats uit beeld te houden. Van Gerwen kreeg in zijn eigen leg gelijk zes beurten de tijd van de Noord-Ier en gooide het uit met een 87-finish. Gurney was in zijn leg niet uit in zes beurten en zo was er gelijk een break. Weglopen deed Mighty Mike alleen niet. Tops werd niet gevonden voor de 114-finish en Superchin brak terug. Met drie 180’ers in twee legs leek Van Gerwen opnieuw weg te lopen, maar een nieuwe break lukte nu niet.

96-finish maakt het verschil

Dat was voor Gurney het moment om zelf scorend weg te lopen in de leg van de wereldkampioen. Met een 96-finish pakte hij de break en liep naar 3-5. Van Gerwen knalde er twee 180’ers in voor een 12-darter en stond op 52 klaar voor een rebreak. Gurney pakte echter het eerste punt met een tweedart 86-finish. De Noord-Ier miste bulls-eye voor de 161-finish en de zege, waarop Van Gerwen een twaalfde leg afdwong met een fraaie 93-finish. Daarin knalde Mighty Mike er gelijk een 180’er in, maar kon niet doordrukken. Zo vond Gurney tops voor de zege.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts