Connect with us

World Series of Darts

Gurney krijgt laatste ticket voor World Series Down Under

Het achtste en laatste ticket voor de World Series of Darts in Nieuw-Zeeland en Australië is uitgedeeld aan Daryl Gurney. Door de goede prestaties van de Noord-Ier zowel in Las Vegas als in Blackpool lag het in de lijn der verwachting dat SuperChin zou worden uitgenodigd. Nog voor de finale van de World Matchplay heeft de PDC de knoop dan ook doorgehakt.

Snelle opmars

Gurney is de afgelopen twee jaar zijn jarenlange belofte eindelijk aan het inlossen. Zijn prestaties op de Pro Tour en op televisie zijn steeds beter geworden. Vorig jaar klom hij al richting de top-20 van de wereld en bereikte de kwartfinale van het wereldkampioenschap. Toen werd hij al getipt voor de Premier League, maar dat kwam nog net te vroeg. Voor 2018 lijkt hij al bijna een zekerheidje. Op de UK Open haalde Gurney de halve finale en ook op de World Matchplay kwam hij tot de laatste vier. Tussendoor won SuperChin zijn eerste Players Championship en werd uitgenodigd voor de U.S. Darts Masters. In Las Vegas haalde Gurney gelijk de finale.

Van Gerwen en Lewis ontbreken

Volgende maand zullen Michael van Gerwen en Adrian Lewis ontbreken van de vaste namen in de World Series. Ze worden allebei vader en daarnaast is Lewis nog herstellende van de operatie aan zijn onderrug. Michael Smith was al aangewezen als vervanger en daar is Gurney nu bijgekomen. Verder reizen Gary Anderson, Peter Wright, Simon Whitlock, James Wade, Raymond van Barneveld en Phil Taylor af.

Delen:

Meer over World Series of Darts