Connect with us

World Grand Prix

Gurney loopt over Anderson heen; Wright en Suljovic in halve finale

Daryl Gurney heeft Gary Anderson uitgeschakeld in de World Grand Prix. De titelverdediger was met liefst 3-0 te sterk voor de Schot en de partij zal nog een staartje krijgen. Direct na het duel ontstond er namelijk een opstootje tussen de twee.  Peter Wright en Mensur Suljovic maakten hun favorietenstatus wel waar in Dublin, al hadden ze daar allebei een vijfde set voor nodig.

Openingsdubbels breken Anderson op

Anderson was de afgelopen dagen uitstekend op dreef in Dublin, hoe anders was dat ditmaal. Hij had ontzettend veel moeite om de openingsdubbel te vinden, waardoor Gurney telkens veel tijd kreeg. De titelverdediger opende met een 12-darter voor de break, nog wel gecounterd door een 121-finish van Anderson. Een tweede 110-finish van Gurney bracht hem de set, om Anderson in de tweede set tot twee keer toe een volle beurt zien missen op de openingsdubbel. Zo wandelde Gurney naar een 2-1-voorsprong in de set, waarop Anderson pardoes begon te knoeien vanaf 116. In twee beurten tijd wist hij het niet uit te gooien, waarop Superchin met een 76-finish op 2-0 in sets kwam. De Schot kreeg zijn eigen leg in de derde set niet uit, om er nog een 102-finish achteraan te krijgen (2-0). Twee legs later was het gedaan.

Vijf cruciale missers van Price

Suljovic begon uitstekend aan de partij met Price, op de wijze waarop hij de afgelopen rondes ook speelde. Daarna vielen met name de triples veel minder makkelijk en kwam de Oostenrijker onder druk te staan. Price bleef doordrukken en kwam dichtbij de zege. In de vijfde set pakte The Iceman de openingsleg met een 130-finish, om vijf pijlen te missen voor 0-2. Dat bleek het kantelpunt, want Suljovic herpakte zich net op tijd om toch met 3-2 in sets te winnen.

Wright maakt onnodige overuren

Net zoals tegen Jermaine Wattimena speelde Wright niet zijn allerbeste spel, de kansen die hij geboden kreeg van James Wilson wist hij wel te pakken. Zo was het snel 2-0 in sets en kreeg de Schot de kans om het af te maken. Vanaf 136 lukte dat niet en Wilson kwam helemaal terug in de partij. Het werd razendsnel 2-2 in sets, voor Wright toch liet zien waarom hij de nummer twee van de wereld is. Met een 180’er pakte hij zijn eigen leg, om te breken met een 14-darter. Een nieuwe maximale score en dubbel-6 zorgde voor de winst.

World Grand Prix 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix