Connect with us

World Darts Championship

Gurney ontploft; mist matchdarts en duwt Webster alsnog om

Daryl Gurney PDC WK Darts 2017 2

Daryl Gurney heeft zich voor het eerst weten te plaatsen voor de kwartfinale van het PDC World Darts Championship. Gurney begon erg zenuwachtig aan het duel, maar profiteerde in de vijfde leg van de tweede set van missers van Mark Webster. Webby liet in de vierde leg nog een hele grote kans onbenut, om in de zesde leg liefst vijf matchdarts te overleven. Gurney was inmiddels volledig ontploft en had ruzie gekregen met de zaal. In een krankzinnige zevende set won hij alsnog met 4-3. In de kwartfinale wacht Michael van Gerwen of Darren Webster.

Vijf missers voor Webster

Voor zowel Webster als Gurney leek een uitgelezen kans in het verschiet om de kwartfinale te halen en dat vertaalde zich in veel bibbers. Daar kwam met name bij Gurney ook de druk van een mogelijk Premier League-plaatsje. Hij speelde in met name de eerste ver onder zijn niveau van de afgelopen maanden. Webster profiteerde met een 78-finish voor de break en met een 103-finish was het 1-0 in sets. De Welshman pakte ook de openingsleg van de tweede set, waarop Gurney eindelijk op gang kwam met een 180’er en een 78-finish. Het liep naar 2-2 en in de beslissende vijfde leg werd het heel zenuwachtig. Webster miste vijf pijlen voor 2-0 in sets en liet Gurney daarmee ontsnappen.

Superchin komt eindelijk op stoom

Na het vinden van dubbel-1 volgde een grote brul naar de zaal vervolgens ook richting Webster. Het was het begin van wat irritatie tussen de twee. Halverwege de derde set was er een korte woordenwisseling doordat Webster te snel naar de oche kwam en op Gurney botste. Het bracht Superchin niet meer uit zijn ritme. Hij pakte namelijk de break in de derde leg en vervolgens ook de set. In de vierde set opende Gurney met een 180’er, om Webster daarna na negen pijlen op 36 te zien staan. Negen pijlen later was de leg nog niet uit en ging het heel hard naar 1-3 in sets.

Vijf gemiste matchdarts

Webster bleef wel knokken en pakte in de vijfde set weer een leg. De set ging naar een vijfde leg en daarin liep hij scorend weg. De dubbeljacht was opnieuw moeizaam, dubbel-2 viel uiteindelijk wel voor 2-3. Gurney begon zijn eigen set om het af te maken sterk, om pardoes ook vijf pijlen voor de break onbenut te laten. Met een 82-finish kwam de Noord-Ier op matchpoint, om drie matchdarts op tops te missen. Met een 76-finish dwong Webster zodoende toch een vijfde leg af, waarop Gurney nog eens twee matchdarts miste. Superchin gaf de zaal de schuld, terwijl Webster juist een feestje met het publiek ging vieren na het vinden van dubbel-2.

Alsnog de zware zoektocht afgerond

Het momentum leek weer volledig bij Webster te liggen, alleen de Welshman bleef veel problemen hebben met de dubbels. Dat was bij Gurney echter nog meer en Webby kwam op 1-0. De 180’er en een 103-finish vloog er wel in voor Gurney (1-1). Scorend liep hij opnieuw weg, om liefst zeven pijlen op de dubbel voor de break te missen. De achtste dart op dubbel-8 vloog er alsnog in en zo kon hij opnieuw gaan gooien voor de zege. Scorend liep Gurney opnieuw weg, om toch nog na weer een misser de kans te geven aan Webster. 122 viel er niet in en zodoende was het toch gedaan via tops.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over World Darts Championship