Connect with us

Premier League Darts

Gurney ook tegen Anderson de zege zomaar weg

Daryl Gurney is hard op weg naar de uitgang van de Premier League Darts. Voor de derde keer in vijf weken tijd heeft de Noord-Ier een zekere overwinning uit handen gegeven door een karrenvracht aan kansen te missen. Gurney miste tegen Gary Anderson veel dubbels, om pardoes vier legs op rij te winnen (3-1 naar 3-5). De dubbels begonnen daarop toch weer te haperen en miste hij twee matchdarts: 6-6.

Dubbels gelijk weer het probleem van Superchin

Anderson en Gurney stonden samen bovenaan in het 180’ers klassement, met allebei 17 stuks. Ook deze partij gooiden ze in de openingsleg gelijk een maximale score. Waar Gurney echter dubbel-13 miste voor de 81-finish, vond Anderson tops. Het grote probleem van Gurney is dat hij onderaan staat als het gaat om het gooien van dubbels. Vanaf 70 ging dat een stuk beter, want dubbel-8 vloog erin voor de gelijkmaker. Een scorend matige leg werd gevolgd door een solide eigen leg. Drie pijlen op dubbel-18 vlogen er niet in en zo had Anderson de break te pakken: 3-1.

Vier op een rij en onder druk valt het stil

De Schotse winnaar van de UK Open had de kans om de partij gelijk op slot te gooien, om scorend matig te vervolgen en bulls-eye te missen voor een 126-finish. Dat deed Anderson ook vanaf 88 en zo kwam Gurney toch terug tot 3-3. De Schot was in de zevende leg ook niet uit in vijf beurten en kreeg pardoes een 110-finish om zijn oren. Gurney kreeg alle tijd in zijn eigen leg en zo was het vier legs op rij: 3-5. Anderson vond weer een 180’er voor een 12-darter, maar slaagde er niet in om in de tiende leg druk te zetten. Het haperen op de dubbels was toch weer begonnen voor Superchin, alleen dit keer strafte het Anderson niet af vanaf 75. Anderson dwong een slotleg af en daarin was de druk bij Gurney zichtbaar. Drie van de eerste vier beurten leverden geen triples op en vanaf 84 kon hij twee matchdarts niet benutten. Met 6 uit 21 op de dubbels was het weer zeer ondermaats en eindigde het in 6-6.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts