Connect with us

World Matchplay

Gurney overleeft elf (!!) matchdarts; Price hard onderuit

Darlyl Gurney heeft op bizarre wijze gewonnen, terwijl Gerwyn Price werd uitgeschakeld op de World Matchplay. De geblesseerde Price, die na dit toernooi zal worden geopereerd aan zijn achillespees, werd afgestraft door Joe Cullen. Gurney is al tijden uit vorm en wist tegen Steve West ook geen indruk te maken. Hij werd gebroken naar 7-9 en kreeg elf matchdarts tegen. Die miste West allemaal en zo won Gurney alsnog.

Geblesseerde Price genadeloos afgestraft

Price raakte een maand geleden geblesseerd aan zijn achillespees en zal geopereerd moeten worden. De Welshman besloot om dit uit te stellen tot na de World Matchplay, omdat hij de afgelopen weken ook de lucratieve World Series-events mocht spelen in Las Vegas en Shanghai. Duidelijk deze weken is wel geworden dat hij niet vrijuit kan spelen, zo ook in Blackpool. Drie missers op tops in de tweede leg wist Cullen gelijk af te straffen met een 92-finish. Twee 14- en een 17-darter bracht Rockstar al naar 0-5 en met een 170-finish werd het zelfs 0-7. De strijd was op dat moment natuurlijk al gestreden en Price kon nog drie legs bijsprokkelen. Dubbel-8 bracht Cullen na vier pogingen daarop zijn eerste zege in Blackpool. Price kan zijn focus nu verleggen op de operatie.

Superchin is niet super, maar wel gelukkig

West heeft de afgelopen jaren op zowel de Matchplay als Grand Prix voor stunts weten te zorgen tegen Phil Taylor, Michael Smith en James Wade. Ook nu begon de Engelsman sterk tegen Daryl Gurney. Superchin heeft juist de absolute topvorm de laatste periode niet te pakken en had het nu gelijk moeilijk. Met een 64-finish kwam West op 3-4 en plaatste na een 180’er de break. Zijn eigen leg had de Engelsman daarna niet uit in zeven beurten en kreeg een 75-finish om zijn oren voor 5-5. Vanaf dat moment gingen de twee volledig hand in hand. West nam telkens de leiding en Gurney maakte gelijk. Zo liep het naar 7-8, tot West op het juiste moment een 180’er produceerde. Hij pakte de break (7-9), knalde door met zeven triples in drie beurten voor de zege. Van de dubbel maakte hij nog een zooitje en miste zeven machtdarts. Daar kwamen er nog eens drie overheen en vanaf 71 maakte Gurney 9-9. Twee legs later miste West kans nummer elf vanaf 104 en redde Gurney zich met een bulls-eye 92-finish. Daarop kwam de break van Gurney en hij redde zich met een 19-darter na weer gemiste dubbels van West.

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay