Connect with us

European Tour

Gurney schrijft eerste European Tour-titel bij; negendarter Wade

Daryl Gurney PDC WK Darts 2019 (1)

Daryl Gurney heeft voor het eerst in zijn carrière een toernooien op de European Tour gewonnen. In Hildesheim was de Noord-Ier de beste op het tweede toernooi van de reeks van 2019 door in de finale Ricky Evans te verslaan. Daar moet wel bij gezegd worden dat het vooral Evans was die zichzelf de das om deed. De jonge Engelsman miste belachelijk veel kansen in de finale om de klus te klaren. James Wade gooide op de finaledag een negendarter.

Veel verrassingen

Het toernooi in Hildesheim stond bol van de verrassingen. Keegan Brown won zaterdag met 6 uit 6 op de dubbels van Michael van Gerwen en denderde door naar de halve finale. Daarin verloor hij van Ricky Evans, die ook al wist te winnen van Mervyn King en Darren Webster. In de bovenste helft van het speelschema lieten Rob Cross en Adrian Lewis het allebei afweten tegen Gurney. In de middag gooide James Wade een negendarter tegen Darren Webster, maar zou de partij wel met 5-6 verliezen.

Gemiste dubbels van Evans

Voor Evans ging het in de finale eigenlijk direct al mis. In de eerste drie legs miste hij pijlen op de dubbels en kreeg in de zesde leg 64 ook niet weggepoetst. Zo kon Gurney al naar 5-1 uitlopen, voor Rapid Ricky op stoom kwam. Met een bulls-eye 128-finish zette hij de race in richting 5-4. In de tiende leg viel tops niet voor de 112-finish en liep Gurney weer weg, maar was een 70-finish goed voor de nieuwe rebreak. Opnieuw leek Evans het te verpesten door twee pijlen vanaf 44 te missen. Gurney verprutste er alleen liefst vijf en zo was het 6-6. Gurney herpakte zich met een solide 14-darter en het leek af te gaan op een beslissende vijftiende leg. Opnieuw miste Evans op de dubbels en met een 96-finish pakte Gurney de titel. Het is voor Evans zijn derde finale in nog geen jaar tijd, waardoor hij zichzelf verzekert van het gros van de televisietoernooien van dit jaar.

European Tour 2: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour