Connect with us

Pro Tour

Gurney slaat toe met negendarter De Zwaan

Daryl Gurney World Matchplay 2019 Darts

Daryl Gurney heeft zijn eerste Players Championship van het jaar gewonnen. Op het 25ste vloertoernooi van het seizoen was Superchin in de finale te sterk voor Nathan Aspinall. The Asp zet daarmee een ijzersterk seizoen voort.

Superchin hele dag niet in gevaar

Gurney won zeven partijen en kwam geen enkele keer in de problemen. Darren Webster, Steve Lennon en Mervyn King werden vlot aan de kant gezet. Jelle Klaasen en Peter Wright kwamen er ook niet aan te pas: 6-3 en 6-2. In de halve finale was het gedaan voor Ian White (7-4) en in de finale was Nathan Aspinall de enige die lange tijd mee wist te gaan. Tot 4-4 was de partij in evenwicht, waarop The Asp zijn eigen leg vergat uit te gooien in vijf beurten. Het werd 6-4 en daar kwam de jonge Engelsman niet meer van terug.

Negendarter De Zwaan

Jeffrey de Zwaan zorgde voor een Nederlands hoogtepunt, hij gooide een negendarter. Uiteindelijk kwam The Black Cobra tot de laatste-16, waar een ontketende Ian White (106,1) met 6-0 te sterk bleek. White had het überhaupt gemunt op Nederlanders, want in de rondes daarvoor won hij al van Mike van Duivenbode en Niels Zonneveld. Naast De Zwaan haalde ook Jelle Klaasen de laatste-16, Van Duivenbode, Ron Meulenkamp, Geert Nentjes, Raymond van Barneveld en Berry van Peer haalden de derde ronde.

Delen:

Meer over Pro Tour