Connect with us

Premier League Darts

Gurney straft fouten Lakeside-kampioen Durrant keihard af

Glen Durrant heeft geen fijn debuut op televisie als PDC-speler. Als vervanger van Gary Anderson mocht de drievoudig Lakeside-kampioen aantreden in Glasgow tegen Daryl Gurney. Het werd een harde les in het benutten van kans en het voorkomen van fouten. Gurney liep naar 4-0 en gaf dat niet meer uit handen: 7-3.

Gurney walst weg

Durrant opende de partij nog met een 180’er, daarna zakte hij ver weg. Een volle beurt aan missers in de tweede leg werd door Gurney afgestraft met een 64-finish en zo was het al heel snel 3-0. Door zijn eerste 180’er van het seizoen nam Gurney ook in de vierde leg het initiatief en knalde er een 121-finish in voor 4-0.

Tweede 121-finish

Met zijn tweede 180’er en een 87-finish voor de 12-darter had Durrant zijn eerste leg op het bord, om dubbel-16 te missen voor een 134-finish. Daarop kreeg de Lakeside-kampioen gelijk een 121-finish om zijn oren voor 5-1. Durrant miste daarna nog maar eens volle hand op de dubbels en dat werd met een 78-finish afgestraft door Gurney. Beide darters gooiden een 180’er, waarop de Noord-Ier een matchdart miste op bulls-eye. In zijn eigen leg stond Superchin klaar na vier beurten op 52, maar met een 81-finish voor de 11-darter deed Durrant nog iets terug. Daar bleef het bij, want Gurney pakte daarna de winst.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts