Connect with us

World Grand Prix

Gurney straft slippertjes Cullen genadeloos af voor kwartfinale

Daryl Gurney staat opnieuw in de kwartfinale van een groot televisietoernooi. Na de World Matchplay, waar het zelfs een halve finale werd, is het nu raak op de World Grand Prix. Adrian Lewis ging er in de eerste ronde vanaf en nu moest Joe Cullen eraan geloven. In de kwartfinale was Robert Thornton.

Gurney heeft telkens een antwoord

Gurney en Cullen zijn allebei aan een flinke opmars bezig en wonnen dit kalenderjaar hun eerste toernooien op de Pro Tour. Op televisietoernooi weet Gurney voorlopig beter te presteren en de Noord-Ier begon ook het sterkste. Met een 76-finish won hij zijn eigen leg, gevolgd door een rommelige leg waarin Cullen dubbel-18 vond. De eerste 180’er bracht Gurney opnieuw richting de leiding, om de set te pakken met een tweedart 88-finish. Cullen kwam in de tweede set wel op dreef en dacht met een 180’er klaar te staan voor de break. Gurney redde zijn leg met een 107-finish, voor er een 116- en 74-finish achteraan kwam van beide darters. Zo kwam het aan op de vijfde leg, waarin Cullen pas met de zesde pijl opende. Hij kon zich nog bijna redden vanaf 152, alleen de tweede dart eindigde net onder de triple-20. Daardoor pakte Gurney de set via dubbel-10: 2-0.

Cullen laat kans schieten

In de derde set herpakte Cullen zich wel direct en wist met een 180’er en een 73-finish de break te pakken. Dubbel-1 bracht hem ook zijn eigen leg en Gurney stond nogmaals zijn eigen leg af voor een razendsnelle set (2-1). Uit de onderbreking was hij opnieuw de scherpste op de triples en had de eerste twee legs rustig moeten uitgooien. De dubbel bleek een probleem, waardoor Gurney in beide legs een kans op bulls-eye kreeg. De tweede keer was het raak voor een 127-finish. Zo was het 1-1 en knalde Gurney er de break achteraan met een 76-finish. Tops bracht hem daarop de zege.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix