Connect with us

Premier League Darts

Gurney vindt de dubbels en dus ook de eerste zege

Daryl Gurney heeft zijn eerste overwinning geboekt in de Premier League Darts en lijkt zichzelf daarmee gelijk behoorlijk veilig te hebben gespeeld. De partij ging zeven legs volledig op volgorde, waar de kansjes er waren voor MensurSuljovic. De eerste echte kans werd gepakt door Gurney (5-3) en verzekerde zich ook gelijk van het punt. Met een 102-finish kwam er nog eens een goede finish achteraan voor de zege. Waar Gurney met zes punten nu opeens los lijkt, zijn de zorgen voor Suljovic met nog altijd maar vier punten groot.

Alles gaat op volgorde

Twee eenzijdige legs betekenden 1-1, waarop Suljovic versnelde. Hij gooide een 180’er en stond klaar op 36. Gurney wist zijn eigen leg toch te redden met een 101-finish. Daarna gingen de legs toch weer zeer eenzijdig naar degene die deze begon. Gurney kon in de zevende leg dan ook opnieuw rustig wegzetten vanaf 84 naar 40, om nu voor het eerst een volle beurt te missen. Zo kreeg Suljovic voor het eerst de kans, alleen sloeg hij vanaf 106 niet toe.

Eerste kans is gelijk raak

Pardoes kwam er de derde 180’er van Gurney overheen en kwam er ook de eerste kans voor de Noord-Ier. Hij mocht aanleggen vanaf 61 en dubbel-4 vloog er ook in voor de break: 5-3. Zijn eigen leg opende Superchin alweer met een 180’er om naar tops toe te werken. Zo was het eerste punt verdeeld, om weer een 180’er te gooien. Zo kwam er de kans voor Gurney om het af te maken en dat deed hij direct met een 102-finish. Tot zijn eigen verbazing was de dubbel raak en met 7 uit 13 was hij ook beduidend beter dan de hele League.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts