Connect with us

Laatste Nieuws

Gurney vliegt naar plaats drie op wereldranglijst

Daryl Gurney is de nieuwe nummer drie van de wereld. De Noord-Ier won afgelopen weekend de European Tour in Hildesheim. Met de cheque van 25.000 pond wist hij zowel Gary Anderson als Peter Wright in te halen.

Snakebite duikelt

Voor Wright is de vrije val inmiddels behoorlijk ingezet. De Schot moet dit voorjaar ontzettend veel prijzengeld verdedigen. Inmiddels is hij het verdiende geld uit 2017 van de winst van de UK Open en goede resultaten op onder meer de European Tour al kwijt. Zo zakte hij van plek drie naar plek vijf. Zijn marge op Michael Smith is nog wel groot van zo’n 50.000 pond.

Gurney dubbele winnaar

Gurney is nu de nieuwe nummer drie. Hij is in de top-16 van de wereld ook slechts één van de vijf spelers die meer dan één major op zijn naam heeft staan. In zijn geval heeft Superchin deze allebei in de afgelopen twee jaar gewonnen (World Grand Prix 2017, Players Championship Finals 2018). Het vormt voor hem de basis van zijn hoogste positie ooit. Plaats 2 is nog wel heel ver uit zicht, Rob Cross heeft een marge van een kleine 300.000 pond.

Stuivertje wisselen

Jermaine Wattimena schuift steeds verder door en is inmiddels nummer 24 van de wereld. Kyle Anderson staat nog slechts 3.000 pond boven de Nederlander. Jelle Klaasen is de nummer 30, vlak voor Raymond van Barneveld. Keegan Brown haalde afgelopen weekend de halve finale in Hildesheim en kwam daardoor de top-32 binnen. Ricky Evans kwam tot de finale en vloog door naar plaats 44.

➡ Actuele stand PDC Order of Merit

Delen:

Meer over Laatste Nieuws