Connect with us

Premier League Darts

Gurney vloert voor eigen publiek wereldkampioen Cross

Daryl Gurney WGP17 Darts PDC

Daryl Gurney heeft zijn tweede overwinning op rij geboekt in de Premier League Darts. Wereldkampioen Rob Cross nam een 2-4-voorsprong, maar kon daarna zijn niveau niet vasthouden. Gurney was vooral weer niet te houden op de triple-20 met negen keer 180. Hij gooide er twee in de slotleg, waar Cross een bedroevende leg afleverde. Zo laat hij koploper Michael van Gerwen los en meldt Gurney zich in de strijd om de play-offplaatsen.

180’ers vliegen erin, maar dubbels niet

Na een indrukwekkende opkomst voor de eerste Noord-Ier ooit in de Premier League voor eigen publiek begonnen beide darters met een 180’er. Het was Gurney die zijn status als slechtste finisher van de League en miste drie pijlen op de dubbel. Met een 84-finish pakte Cross de break, om met een 82-finish er gelijk 0-2 van maakte. Een volgende 180’er bracht Gurney in de partij, om er in de vijfde één en in de zesde zelfs twee te gooien. Zo kon hij aanleggen voor de rebreak, maar vanaf 83 viel bulls-eye er niet in. Dubbel-5 bracht Cross naar 2-4.

Cross zakt toch even door het ijs

Vanaf 64 miste Gurney nog wat pijlen, voor het raak was met 3 uit 13. Hiervoor kreeg hij zes beurten de tijd van Cross en de wereldkampioen had zijn eigen leg ook niet in vijf beurten uit. Gurney smeet alweer zijn zesde 180’er en dubbel-4 met zijn derde dart vloog erin voor 4-4. Cross stond op het punt om een nieuwe break te paken, want hij stond na een 180’er klaar op 44. Gurney redde zich met een 119-finish, gevolgd door een 11-darter van de wereldkampioen (5-5). Daarna kon hij alleen zijn niveau niet vasthouden. Gurney kreeg zes legs de tijd om 6-5 te maken en in de slotleg kwamen er twee 180’ers van Gurney overheen voor 7-5. Opmerkelijk waren vooral de laatste acht scores van Cross: 60, 58, 41, 59, 86, 58, 60 en 57.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts