Connect with us

World Grand Prix

Gurney worstelt zich naar eerste grote finale

daryl-gurney-world-grand-prix-2016

Daryl Gurney heeft zijn eerste finale van een groot televisietoernooi bereikt. De Noord-Ier was in matige halve finale van de World Grand Prix de betere van John Henderson. Met name in de tweede helft van de partij vond Gurney zijn dubbels om de legs te besluiten steeds beter en maakte daarmee het verschil. Hij staat zaterdag tegenover Simon Whitlock voor de titel.

Zenuwachtige opening

De start van zowel Henderson als Gurney was erg slordig, waarbij de Schot nog de meeste fouten maakte. Hij was na de eerste set 0 uit 7 op de dubbels, waarbij met name de tweede leg een karrenvracht aan missers opleverde. Gurney kreeg in drie legs tijd zelfs zestien pijlen om de buitenste rand te vinden. Uiteindelijk vlogen er drie in, waardoor de Noord-Ier de eerste set op zijn naam mocht schrijven. In het tweede bedrijf miste Gurney tops voor de 112-finish en daardoor kon Henderson zijn eerste leg pakken. Er kwam een 180’er achteraan en een solide eigen leg om net zo snel gelijk te maken (1-1).

Dubbels aan einde van de legs vallen wel voor Superchin

Wat volgde was de cruciale derde set. Daarin hadden beide darters veel moeite om de openingsdubbel te vinden en liep het naar een vijfde leg. Daarin mocht Gurney beginnen en maakte hij geen fouten. Zeer theatraal vierde hij de setwinst en pakte vervolgens zonder al te veel weerstand van Highlander ook de vierde set met een 86-finish. Gurney mocht het afmaken in zijn eigen set, maar de druk van het bereiken van de finale werd zichtbaar. Henderson pakte de break en miste vervolgens zijn kansen. Tops voor een 117-finish viel niet en in de vijfde leg zag hij Superchin een volle beurt missen op de openingsdubbel. Henderson kon vanaf 118 geen triple vinden en miste vanaf 78 twee darts voor een zesde set. Daarop vloog dubbel-8 met zijn vierde matchdart erin voor Gurney.

Delen:

Meer over World Grand Prix