Connect with us

Players Championship Finals

Gurney zet uitgebluste Noppert eenvoudig aan de kant

De Players Championship Finals is voor Danny Noppert geëindigd in de halve finale. Na een goed toernooi leek de tank leeg te zijn bij de Fries, die scorend moeite had om Daryl Gurney te volgen en nagenoeg iedere kans op dubbels onbenut liet. Zo liep het naar 11-3.

Noppert komt heel traag op gang

Gurney en Noppert openden allebei met een leg in vijf beurten, voor de Fries een bulls-eye 88-finish. Daarna zakte Noppert te ver weg. Hij gaf Gurney zes beurten de tijd, om zijn eigen leg ook niet in achttien pijlen weg te werken. In de vijfde leg liet de Nederlander kansen liggen, eerst bulls-eye voor de 170-finish en in de herkansing nog eens twee pijlen. Gurney ging de pauze in met een 4-1-voorsprong en kon ondanks een 180’er van Noppert ook in de zesde leg breken met een 78-finish. De 65-finish zorgde daarop al voor 6-1.

Korte opleving niet voldoende

Vanaf dat punt kwam Noppert beter in zijn ritme. Hij hield zijn eigen leg met een 13-darter en gooide een 180’er met een 80-finish voor de break. Het verschil kon bij de tweede onderbreking al teruggebracht worden tot twee legs, maar nu was de voormalig Lakeside-finalist niet uit in vijf beurten. Gurney strafte het af via dubbel-14 voor 7-3. De Noord-Ier kreeg daarna alweer twee legs zes beurten de tijd voor 9-3, gevolgd door een 11-darter. Bulls-eye voor een 124-finish vond Noppert in zijn eigen leg ook niet en zo was het beslist.

Players Championship Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals